Colofon

Dit is weblog De Contrabas. Begonnen op 21 augustus 2005 door Ton van ’t Hof en Chrétien Breukers. Laatste bericht zal worden geplaatst op 21 augustus 2015, of ergens rond die datum. De weblog zal blijven bestaan, om de rijke archieven niet aan de digitale vergetelheid prijs te hoeven geven.

De redactie was in handen van Chrétien Breukers. De reactiemogelijkheid is gesloten, omdat de website niet ten prooi wil vallen aan eindeloze reeksen spam of aan reacties van notoire internettrollen. Mailen over de website kan aan decontrabas[at]hotmail.com

De boeken van Uitgeverij De Contrabas worden geleverd via Liverse, via CB of direct via Liverse. Eind augustus gaat de nieuwe website van uitgeverij De Contrabas, met bestelinformatie, online.

augustus 2015

ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Mark van der Schaaf

De titel is in elk geval schatplichtig aan Torgny Lindgrens roman Hommelhoning.

Harry J.M. Kleinhoven

Kan zo in tijdschrift 'Platteland'. Wat een lyriek, mensen, wat een lyriek! Zeldzaam ontroerend. Deze redactie weet waar ze mee bezig is.

tvanderwacht

met het risico mijn brein aan wespensteken bloot te stellen,nee,de hoger honing van bijen zalfde mijn tong en geest niet bij lezing van dit gedicht. Toch zit er misschien best muziek in, mits het een poosje zou mogen rijpen in zeg een oude schoenendoos of nog beter allicht in dat kiekjesalbum waarmee het zo verdrietig begint.
tvanderwacht

f.starik

omdat het vandaag Nationale Complimentendag is, een dag, waarmee men het heel goed principieel oneens kan wezen, verstout ik mij tot het maken van een compliment aan de heer Harry J.M. Kleinhoven, die hier zo dikwijls vijandig tegemoet getreden wordt, die men kleingeestigheid verwijt, dorknoperij, muggenzifterij, vreselijke dingen allemaal. Meneer Kleinhoven, ik vind dat u wel eens bedankt mag worden voor uw volgehouden commentaar op de hier geplaatste gedichten: ik ben het met zoiets eenvoudigs als dat een gedicht geen taalfouten zou mogen bevatten, eigenlijk wel eens, bijvoorbeeld.

mocht ik ooit in de verleiding geraken hier een gedicht aan de genadeloosheid bloot te stellen, dan was het niet in het minst om uw commentaar daarop te mogen ontvangen.

amen!

Willem Thies

Dan doe ik ook een duit in het zakje.

Ook ik wil Harry complimenteren, en wel omdat hij de laatste tijd minder gefixeerd is op enkel de spelfoutjes en grammaticale 'onreglementairheden'. Meer en meer laat Harry zien dat hij wel degelijk iets significanters kan zeggen over een gedicht dan enkel dat het een spelfout (of twee) bevat; nu en dan schetst hij in enkele rake woorden de stijl of de zeggingskracht van een gedicht, zij het soms ironisch. Dat is vooruitgang, dat is winst, je niet meer blind staren op de muggen, maar ook de vogels zien, en de wijde hemel.

Applaus!

f.starik

Willem. Applaus!

Harry J.M. Kleinhoven

Dank, u beiden!

Katja Bruning

Goed gedicht, ik heb het geboeid gelezen. Pittig, beeldend geschreven en origineel. De herhalingen vind ik ook mooi.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën