Colofon

Dit is weblog De Contrabas. Begonnen op 21 augustus 2005 door Ton van ’t Hof en Chrétien Breukers. Laatste bericht zal worden geplaatst op 21 augustus 2015, of ergens rond die datum. De weblog zal blijven bestaan, om de rijke archieven niet aan de digitale vergetelheid prijs te hoeven geven.

De redactie was in handen van Chrétien Breukers. De reactiemogelijkheid is gesloten, omdat de website niet ten prooi wil vallen aan eindeloze reeksen spam of aan reacties van notoire internettrollen. Mailen over de website kan aan decontrabas[at]hotmail.com

De boeken van Uitgeverij De Contrabas worden geleverd via Liverse, via CB of direct via Liverse. Eind augustus gaat de nieuwe website van uitgeverij De Contrabas, met bestelinformatie, online.

augustus 2015

ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Hoofdmenu

Weblogs Feed

07 oktober 2011

Gerrit Komrij: Een verhaal

Gerrit Komrij schreef gisteren in zijn NRC-column:

Je moet een verhaal hebben. ‘Verhaal’ is het nieuwe modewoord. Wat de klanten missen is een verhaal. De partij heeft een verhaal nodig. Opinieleiders bedoelen er niets literairs mee. Niet iets met karakters, een opbouw en een plot. Nee, ’t is een nieuw passe-partout voor begrippen als achtergrond, motivatie en wereldbeeld. Verouderde begrippen die alleen nog meewarigheid en lachlust opwekken. ‘Verhaal’ biedt onze commentatoren een aantrekkelijke term, vaag genoeg om bij iedereen in de smaak te vallen.

‘Verhaal’ komt heel dicht bij spindokteren, imago. Bij de motivatie en het wereldbeeld die je door een instantie worden voorgespiegeld. De katholieke kerk, het kabinet, de oppositie, met een verhaal zitten ze gebeiteld. Omdat ‘verhaal’ te veel is gaan samenvallen met ‘smoes’ is er een nieuwe variant verzonnen. Je moet de laatste tijd een inhoudelijk verhaal hebben. Zonder inhoudelijk verhaal heb je niks aan al die verhalen. Van georkestreerde smoes naar literair verzinsel is maar een stap.

Lees meer "Gerrit Komrij: Een verhaal" »

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën