Colofon

Dit is weblog De Contrabas. Begonnen op 21 augustus 2005 door Ton van ’t Hof en Chrétien Breukers. Laatste bericht zal worden geplaatst op 21 augustus 2015, of ergens rond die datum. De weblog zal blijven bestaan, om de rijke archieven niet aan de digitale vergetelheid prijs te hoeven geven.

De redactie was in handen van Chrétien Breukers. De reactiemogelijkheid is gesloten, omdat de website niet ten prooi wil vallen aan eindeloze reeksen spam of aan reacties van notoire internettrollen. Mailen over de website kan aan decontrabas[at]hotmail.com

De boeken van Uitgeverij De Contrabas worden geleverd via Liverse, via CB of direct via Liverse. Eind augustus gaat de nieuwe website van uitgeverij De Contrabas, met bestelinformatie, online.

augustus 2015

ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Guido Vanhercke

Een soort "bericht uit het ondergrondse", over de grachten en greppels, vlieten en ruien waarlangs de gestorvenen hun tocht verder zetten, een tocht waarlangs ook gebouwd wordt en gegeten en gedronken wordt, maar waarvan we de smaak nog niet (mogen) kennen...
Waarom gestorvenen? Omdat het water keert. En elke beschaving dan een laatste uitvaart verzorgt. Deze stad heeft daar water voor nodig. Een andere misschien lucht, of vogels die zingen.

Gdx

'Ondergronds' inderdaad, maar 'gestorvenen'?
Ook levenden kunnen zwijgen.

Nic Castle

Kort maar fraai. Wie is deze Guy Dierckx? Google brengt me op NOS headlines:

"Barry Mieremet was in ieder geval in gezelschap van illustere figuren zoals Franciscus Bleys ook bekend als Coiske Carat. Hij zat enkele dagen vast naar aanleiding van de moord door Florent Pauwels uit Geel op zijn ex-vrouw in Nieuwpoort. Andere verdachten die woensdag 9 april terecht staan zijn o.a. Bert Eelzak, Guy Dierckx, Franciscus Bleys, Raymond De Waele, Maurice Siard, Luc Tops, Chris Tielens, Georgette Haagdoorn en Willy Gilissen, die tot zijn arrestatie in Diest verbleef. In november '91 was hij al tegen de lamp gelopen toen de speurders van Leuven in de bossen van Lummen een grootschalig xtc-labo ontdekten in een in de grond gegraven container met daarin voldoende grondstof voor de aanmaak van meer dan 2 miljoen xtc-pillen. Het lab was enkel via een geheime gang bereikbaar.

[...]Guy D. (30) uit Ranst stootte door tot de top van de organisatie, maar kreeg zelf klappen. Hij kreeg vijf jaar cel, waarvan een met uitstel. Hij overhaalde zijn neef WernerD., een beroepsruiter, om de ladingdiefstallen te plegen. Hij kreeg drie jaar, waarvan de helft met uitstel."

Zou dat hem zijn? Dan leidt hij wel een spannend leven. Ladingdiefstallen, beroepsruiters - erg inspirerend allemaal.

Maar als ik even verder zoek op Google lijkt ik toch een andere Guy Dierckx te vinden. Op Meander staat een man, kaal, met sigaret, uit 1958. Op http://guydierckx.wordpress.com/ vind ik een blog die al maanden niet is bijgewerkt. Maar even verder kijkend lijkt dat niet vreemd te zijn: de meeste van zijn berichten zijn met lange tussenpozen geschreven.

Ik denk dat ik zijn blog maar een poosje in mijn favorieten opsla.

Guy Dierckx

@Nic
Bedankt voor al dat zoekwerk, maar als je op de hoogte wil blijven van mijn werk, raad ik je mijn weblog op skynet aan (link: klikken op mijn naam hieronder).

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën