Twitter

Facebook

Elders

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Harry J.M. Kleinhoven

Een werkelijk tranentrekkende tekening.

Str.2: 'dalende drank' - kijk aan, weer eens een hypallage. Het woordje "en" in r.2 daar lijkt me overbodig, ritmisch beter past een komma achter het woord "langzaam".

Eelke

Gewoon een verhaaltje in een wat ongelukkige vorm. Het is dat het van Willem Thies is, anders moesten we dit maar snel vergeten.

Willem Thies

Harry en Eelke: jullie hebben gelijk, door de papierversnipperaar ermee.

Wellicht dat er een enkele regel reïncarneert in een volgend gedicht, als hij naadloos past, maar als geheel is het niet overtuigend - het voldoet niet aan de Thies-kwaliteitsnorm.

Dank, ik leer hier veel van.

Arjan Keene

Toch zou ik dit zeker niet zomaar versnipperen. In ieder geval niet de eerste drie strofen en de laatste. Het beeld van twee oude tandeloze kroegtijgers hangt wel. Met - wie weet - een oorlog tussen hun in, een verlopen leven, een ...
Drama! Meer drama! Het cliché mag van mij weer in de mode! ;-)

willem van de woestijne

Willem,
ik vind het prachtig dat je schrijft dat je het gedicht gaat versnipperen. Daar is veel moed voor nodig. Ik werd alleen maar woedend bij de minste kritiek. Wel zou ik oppassen met mogelijke reïntegratie van een regel in een nieuw gedicht. Ik zou daar niet van uitgaan. Als de tijd rijp is komt die zin vanzelf weer boven.

Marein Baas

De meest critisch critiserende criticus ( (c) Suske en Wiske) verdiend natuurlijk uitgebreide kritiek, maar dat is helaas niet mijn fort. Dit is een uitstekend begin van een Kronkel, die uiteraard zou eindigen met een weemoedig inzicht.

Marein Baas

Ik lijk Kleinhoven wel. Getsie.

Hans Mellendijk

Maar dan wel met een taalfout. Kleinhoven verdient beter.

Glinsterlach

correctie: en plet hem vervolgens onder zijn achterwerk

Willem Thies

@ Glinsterlach: ik heb dat overwogen, zonder 'vervolgens' (want dat is impliciet), daar er van een echte tegenstelling geen sprake is, daarin heb je gelijk. Echter: dat 'staat' potsierlijk, alsof hij de sigaar bestelt *met het oogmerk* hem onder zijn achterwerk te pletten, alsof het een act of kunstje is die respectievelijk dat hij opvoert. (En iedereen: daar *gaat* ie weer, hoor, let op!)
(Je kunt a.h.w. aanvullen: 'hij bestelt een sigaar met de intentie hem op te roken, maar (helaas)...' enzovoort.)

Maar goed, we hadden al, in goed overleg, besloten het gedicht te vernietigen - geen suggesties tot 'correcties' nodig dus, *maar* evengoed bedankt.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Colofon

Redactie: Chrétien Breukers. Reacties onder eigen naam of dichters- pseudoniem zijn zeer welkom. Anonieme of niet ter zake doende reacties worden verwijderd. Mailen kan aan decontrabas[at]hotmail.com
Uitgeverij De Contrabas

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

juli 2015

ma di wo do vr za zo
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën