Colofon

Dit is weblog De Contrabas. Begonnen op 21 augustus 2005 door Ton van ’t Hof en Chrétien Breukers. Laatste bericht zal worden geplaatst op 21 augustus 2015, of ergens rond die datum. De weblog zal blijven bestaan, om de rijke archieven niet aan de digitale vergetelheid prijs te hoeven geven.

De redactie was in handen van Chrétien Breukers. De reactiemogelijkheid is gesloten, omdat de website niet ten prooi wil vallen aan eindeloze reeksen spam of aan reacties van notoire internettrollen. Mailen over de website kan aan decontrabas[at]hotmail.com

De boeken van Uitgeverij De Contrabas worden geleverd via Liverse, via CB of direct via Liverse. Eind augustus gaat de nieuwe website van uitgeverij De Contrabas, met bestelinformatie, online.

augustus 2015

ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Hoofdmenu

Schrijvers lezen ook / Nick Muller Feed

03 november 2013

Schrijvers lezen ook (5): A.L. Snijders

In navolging van Ernest Hemingway laat Nick Muller op de website van HP/DeTijd een twintigtal schrijvers de komende tijd een lijst maken van boeken die we moeten lezen, als we ze nog niet gelezen hebben. Remco Campert was de eerste die aan bod kwam. Joost Zwagerman en Kees 't Hart volgden hem op, gevolgd door een van de twee Heerma van Vossen. Deze week is het woord aan A.L. Snijders.

Snijders schrijft onder meer, over John Cheever: ‘De verhalen van John Cheever gaf ik cadeau aan een vriend die revalideerde van een ongeluk met zijn motorfiets. Hij zat in een rolstoel met het boek op schoot toen hij een andere rolstoelgebruiker tegenkwam die op het boek wees en riep dat daar het beste korte verhaal uit de wereldliteratuur in stond: De trein van vijf uur achtenveertig. Daar zou hij weleens gelijk in kunnen hebben, maar zelf lees ik graag de passage uit De ontwenningskuur. Een man krijgt iedere nacht bezoek van iemand die bij hem naar binnen gluurt. Het is iemand uit de buurt, maar hij weet niet precies wie. Op een ochtend herkent hij hem op het station. Het is Herbert Marston, hij is vergezeld van zijn vrouw en dochter.’

Leeslijst-van-A.L.-Snijders-handschrift-Nick-Muller-HP-De-Tijd

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën