Colofon

Dit is weblog De Contrabas. Begonnen op 21 augustus 2005 door Ton van ’t Hof en Chrétien Breukers. Laatste bericht zal worden geplaatst op 21 augustus 2015, of ergens rond die datum. De weblog zal blijven bestaan, om de rijke archieven niet aan de digitale vergetelheid prijs te hoeven geven.

De redactie was in handen van Chrétien Breukers. De reactiemogelijkheid is gesloten, omdat de website niet ten prooi wil vallen aan eindeloze reeksen spam of aan reacties van notoire internettrollen. Mailen over de website kan aan decontrabas[at]hotmail.com

De boeken van Uitgeverij De Contrabas worden geleverd via Liverse, via CB of direct via Liverse. Eind augustus gaat de nieuwe website van uitgeverij De Contrabas, met bestelinformatie, online.

augustus 2015

ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Mark van der Schaaf

Uw poëzie heeft vaak een laconieke, ironische en zelfs sarcastische ondertoon. Ze klinkt erg volks. Vanwaar die stijl?
U bent niet de eerste die mijn poëzie als volks of als geworteld in het kleinburgerdom bestempelt. Zelf zie ik het als een uiting van gecultiveerde afstandelijkheid, een mechanisme zelfs, dat mij in staat stelt gevoel onbesproken te laten. Toch bestrijd ik uw opmerking dat ze allemaal erg volks zijn, waar nodig laat ik af en toe gevoel vermoeden.

Meer info
http://meandermagazine.net/wp/2008/12/gecultiveerde-afstandelijkheid

Mirjam den Broeder

Zeer aardig gedicht, leest lekker weg en bevat humor. Het woord 'volks' komt bij lezing niet bij me op. De tweede strofe vind ik iets minder: 2x 'gegokt' en 'zinken-zonk', ik had persoonlijk naar een variant gezocht. Ik zag onmiddellijk de filmbeelden, waarschijnlijk omdat de Titanic een jaar lang de favoriete film was van mijn jongste dochter en we hier vrijwel dagelijks op werden getrakteerd... en elke keer verzoop Leonardo weer...

Sylvie Marie

Eens met Mirjam qua opmerkingen tweede strofe, maar ik houd wel van het gedicht.

ingrid strobbe

Ik vind het een grappig gedicht ook al gaat het over een ramp. 'Ik heb gegokt en verkeerd gegokt', is een zin waar je trager leest en dat roept een vraag op (beter helemaal niet gegokt?)

Rinske Kegel

Dit gedicht vind ik scherp en grappig in zijn eenvoud. Het lijkt luchtig in elkaar gezet maar er zit vakmanschap achter. Juist door zo'n zin als 'ik heb gegokt en verkeerd gegokt'vind ik van je reinste humor getuigen.

Mark van der Schaaf

Ieder zijn mening, maar om een doodeenvoudige zin als 'ik heb gegokt en verkeerd gegokt' als meesterlijke humor te zien, is sterk overdreven. Het is niet meer en minder dan een makkelijk vervolg op die verloting. Sowieso scoort dit gedicht makkelijk. Titanic noemen en hups, dan ook die (overigens bedachte) anekdote van het ondergaand orkest. Het zijn voor de hand liggende keuzes, en is vooral effectbejag. Ik vind het vreemd dat iemand dicht maar de poëzie hardnekkig vermijdt.

Rim Sartori

Ik zie er wel een TragiKomedie in!
Het is toch niet een 'flarfgedicht' Mark?

Margo van Stratum

Mooie lagen zou je kunnen vinden. Hoewel de Titanic actueel was.., doet het mij ook erg aan politiek denken en nog zo veel meer...een prachtig, maar ook schrijnend zinken.

marco

afgezien van het twee keer gokken een leuk gedicht dat loopt en humor heeft. Iemand anders mist de lagen in het gedicht, maar de combinatie van satire en een onvermijdelijke dood geven toch wel diepte bij een tweede lezing.

Chrétien Breukers

marco wie?

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën