Twitter

Facebook

Elders

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Mark van der Schaaf

Wauw. Tel mee: ik, mezelf, mezelf, individuen, ik, zichzelf. En daar tegenover: oneerzuchtige, weemoed, ontspringen, de mensheid als geheel (toe maar) heil, eerzucht, ontstelde, eindeloos, heimwee.

Ik mis nog het woord God, of een humanistische Zij. Dan zitten het helemaal snor: prima balans, afgewogen woordkeus, diep emotioneel. Niks meer aan doen.


Mark van der Schaaf

Dan zit

Cornelis van der Wal

Die zit

Runa De Moudt

Okee, er zitten grote en vooral versleten woorden in, maar het heeft ook wel zijn goede kanten, dit gedicht, vooral de tastbare regels, de zolders en de kelders, de ontstelde rekken, zijn best mooi. Ik denk dat, als je aan die versleten grootsheid een beetje schaaft, je een sterk gedicht overhoudt. Misschien ook wat minder afbreken.

Harry J.M. Kleinhoven

De interpunctie zou ik anders gedaan hebben, en veel meer hebben gewerkt met enjambementen. De regelafbrekingen zoals die er nu staan tonen meermaals wat ongelukkig en wellicht ondoordacht geplaatst. Mede door deze overduidelijk niet genomen kansen om van een proza-achtige tekst ook waarlijk poëzie te maken, heb ik sterke twijfels bij dit gedicht (in zijn huidige vorm). En dat terwijl ik de verwoorde idee best wel aardig gevonden vind. :-/

Nic Castle

Ik ben het zowel met Harry als met Mark eens. De vorm stoort me, het woordgebruik vind ik zoals Runa het noemt groot en versleten.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Colofon

Redactie: Chrétien Breukers. Reacties onder eigen naam of dichters- pseudoniem zijn zeer welkom. Anonieme of niet ter zake doende reacties worden verwijderd. Mailen kan aan decontrabas[at]hotmail.com
Uitgeverij De Contrabas

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

juli 2015

ma di wo do vr za zo
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën