Colofon

Dit is weblog De Contrabas. Begonnen op 21 augustus 2005 door Ton van ’t Hof en Chrétien Breukers. Laatste bericht zal worden geplaatst op 21 augustus 2015, of ergens rond die datum. De weblog zal blijven bestaan, om de rijke archieven niet aan de digitale vergetelheid prijs te hoeven geven.

De redactie was in handen van Chrétien Breukers. De reactiemogelijkheid is gesloten, omdat de website niet ten prooi wil vallen aan eindeloze reeksen spam of aan reacties van notoire internettrollen. Mailen over de website kan aan decontrabas[at]hotmail.com

De boeken van Uitgeverij De Contrabas worden geleverd via Liverse, via CB of direct via Liverse. Eind augustus gaat de nieuwe website van uitgeverij De Contrabas, met bestelinformatie, online.

augustus 2015

ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Mark van der Schaaf

Wauw. Tel mee: ik, mezelf, mezelf, individuen, ik, zichzelf. En daar tegenover: oneerzuchtige, weemoed, ontspringen, de mensheid als geheel (toe maar) heil, eerzucht, ontstelde, eindeloos, heimwee.

Ik mis nog het woord God, of een humanistische Zij. Dan zitten het helemaal snor: prima balans, afgewogen woordkeus, diep emotioneel. Niks meer aan doen.


Mark van der Schaaf

Dan zit

Cornelis van der Wal

Die zit

Runa De Moudt

Okee, er zitten grote en vooral versleten woorden in, maar het heeft ook wel zijn goede kanten, dit gedicht, vooral de tastbare regels, de zolders en de kelders, de ontstelde rekken, zijn best mooi. Ik denk dat, als je aan die versleten grootsheid een beetje schaaft, je een sterk gedicht overhoudt. Misschien ook wat minder afbreken.

Harry J.M. Kleinhoven

De interpunctie zou ik anders gedaan hebben, en veel meer hebben gewerkt met enjambementen. De regelafbrekingen zoals die er nu staan tonen meermaals wat ongelukkig en wellicht ondoordacht geplaatst. Mede door deze overduidelijk niet genomen kansen om van een proza-achtige tekst ook waarlijk poëzie te maken, heb ik sterke twijfels bij dit gedicht (in zijn huidige vorm). En dat terwijl ik de verwoorde idee best wel aardig gevonden vind. :-/

Nic Castle

Ik ben het zowel met Harry als met Mark eens. De vorm stoort me, het woordgebruik vind ik zoals Runa het noemt groot en versleten.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam is verplicht. E-mail adres wordt niet getoond bij de reactie.)

Uitgeverij De Contrabas

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën