Colofon

Dit is weblog De Contrabas. Begonnen op 21 augustus 2005 door Ton van ’t Hof en Chrétien Breukers. Laatste bericht zal worden geplaatst op 21 augustus 2015, of ergens rond die datum. De weblog zal blijven bestaan, om de rijke archieven niet aan de digitale vergetelheid prijs te hoeven geven.

De redactie was in handen van Chrétien Breukers. De reactiemogelijkheid is gesloten, omdat de website niet ten prooi wil vallen aan eindeloze reeksen spam of aan reacties van notoire internettrollen. Mailen over de website kan aan decontrabas[at]hotmail.com

De boeken van Uitgeverij De Contrabas worden geleverd via Liverse, via CB of direct via Liverse. Eind augustus gaat de nieuwe website van uitgeverij De Contrabas, met bestelinformatie, online.

augustus 2015

ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Hoofdmenu

Middagnieuws Feed

21 december 2011

Interview met Havel, Barnard

Op de website van The Paris Review fragmenten uit een interview dat Adam Thirlwell Vaclav Havel afnam in 2010. "Havel was neatly dressed in a black turtleneck and a black corduroy jacket. He looked, I thought, sometimes like William H. Macy and sometimes like Asterix. He was magnificently small. His offices were around the corner from the Café Slavia and the National Theater. They were kept tropically warm: for Havel, who had already had one lung removed, lived in constant danger of respiratory problems. On the walls, there were photos of Havel with Obama, with the Prince and Princess of Wales, with the former Pope. There was a kind of rich, jazzy sixties style to the furniture: angles and leather, black and red."

Op zijn Knack-blog noteert Benno Barnard: "Havel is dood. Ik heb hem in Praag twee keer kort ontmoet, maar zijn Engels was te rudimentair voor een interessant gesprek. In de huizen van sommige Praagse dissidenten hing een foto van de Poolse paus; Havel zelf beschouwde zich als een onsystematische katholiek. Toen hij president was geworden, kreeg ik een gesigneerde en aan mij opgedragen foto van hem toegestuurd. De gefotografeerde Havel is nogal lelijk, zoals de echte dat ook was, op de manier die vrouwen onweerstaanbaar vinden. De wazige glimlach, de berusting in de ogen: ik ben ervan overtuigd dat een foto in materiële zin verandert op het moment dat de afgebeelde ziel sterft."

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën