Twitter

Facebook

Elders

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

RHCdG

Ja, wat hiervan te zeggen. Zoveel retorisch geweld, zoveel machtsvertoon, je hebt niet het idee dat de dichter om een reactie verlegen zit; hij wordt - zoals de Facebookkliek ook gedurig wordt verteld - overweldigd door inspiratie.

Lammert Voos

Ik vind het wel lekker, al die heftigheid.

Harry J.M. Kleinhoven

Overtrokken exhibitionistisch.

Hans Smit

Maar misschien wel het eerste gedicht van een gearriveerde dichter waarin zo duidelijk Facebook voorkomt. Of ik dat goed, slecht of domweg apocrief vind, daar ben ik nog niet uit.

RHCdG

Tja, waarom dat buiten sluiten? Maakt deel uit van de dagelijkse werkelijkheid van een hoop mensen.
Het was destijds (in 1932 als ik me niet vergis) weliswaar een hele rel toen Nijhoff zomaar over een fluitketel begon, maar sindsdien is het goddank snel bergafwaarts gegaan in de poëzij.

Lilian Caessens

Hm. Ik had denk ik gesproken van vredesnaam ipv godsnaam. Kuttenkoppen vind ik een kuttenkoppenwoord, dat mij te aandachttrekkerig is. Maar buiten dat voelt dit gedicht als een verstrengeling van heden en verleden waar ik wel gecharmeerd van ben. Buiten dat is het alsof de schrijver zich laat leeglopen, proef ik een nog gecontroleerde kalmte in strofe een, maar in strofe twee komt een soort van bitterheid bovendrijven en frustratie en woede. En ja, het waarom in de slotstrofe. Gezien het heden/verleden ploetert deze dichter al héééééél lang. Ja, gaaf gedicht hoor.

Thiadric

Ha, Pieter,

Ik doe niet aan dat Faceboekgedoe, sta nog gewoon dagelijks voor mijn spiegel.
Waarheen, waartoe... niet de weg naar Mieke Telkamp hoop ik? Misschien is 't weer eens tijd voor de pingpongtafel zoals 15 Jahre her? Groet van 'n oud leerling en bewonderaar. Je weet wel, die van de Afsluitdijk.
Thiadric.

Bart FM Droog, dienstdoend redacteur

Thiadric, heb je wellicht een achternaam?

Daveigh

auto insurance quotes nj fguhrj state auto insurance elqqk life insurance quotes 7910 insurance life 1369

louis vuitton

9999 the very best stylish components in addition to products; no person needs something under the very best. Her grandmother helped out in raising her, and soon she obtained a blessed break and was signed by using a modeling company in Glasgow.
louis vuitton http://www.scottishbordersnewways.co.uk/louisvuitton.html

cheap jerseys

9999 All through the past pair of months I have been asked a great many instances why I chose tuberculosis since the subject matter for my TED want.
cheap jerseys http://www.everydayentropy.com

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Colofon

Redactie: Chrétien Breukers. Reacties onder eigen naam of dichters- pseudoniem zijn zeer welkom. Anonieme of niet ter zake doende reacties worden verwijderd. Mailen kan aan decontrabas[at]hotmail.com
Uitgeverij De Contrabas

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

juli 2015

ma di wo do vr za zo
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën