Colofon

Dit is weblog De Contrabas. Begonnen op 21 augustus 2005 door Ton van ’t Hof en Chrétien Breukers. Laatste bericht zal worden geplaatst op 21 augustus 2015, of ergens rond die datum. De weblog zal blijven bestaan, om de rijke archieven niet aan de digitale vergetelheid prijs te hoeven geven.

De redactie was in handen van Chrétien Breukers. De reactiemogelijkheid is gesloten, omdat de website niet ten prooi wil vallen aan eindeloze reeksen spam of aan reacties van notoire internettrollen. Mailen over de website kan aan decontrabas[at]hotmail.com

De boeken van Uitgeverij De Contrabas worden geleverd via Liverse, via CB of direct via Liverse. Eind augustus gaat de nieuwe website van uitgeverij De Contrabas, met bestelinformatie, online.

augustus 2015

ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

RHCdG

Ja, wat hiervan te zeggen. Zoveel retorisch geweld, zoveel machtsvertoon, je hebt niet het idee dat de dichter om een reactie verlegen zit; hij wordt - zoals de Facebookkliek ook gedurig wordt verteld - overweldigd door inspiratie.

Lammert Voos

Ik vind het wel lekker, al die heftigheid.

Harry J.M. Kleinhoven

Overtrokken exhibitionistisch.

Hans Smit

Maar misschien wel het eerste gedicht van een gearriveerde dichter waarin zo duidelijk Facebook voorkomt. Of ik dat goed, slecht of domweg apocrief vind, daar ben ik nog niet uit.

RHCdG

Tja, waarom dat buiten sluiten? Maakt deel uit van de dagelijkse werkelijkheid van een hoop mensen.
Het was destijds (in 1932 als ik me niet vergis) weliswaar een hele rel toen Nijhoff zomaar over een fluitketel begon, maar sindsdien is het goddank snel bergafwaarts gegaan in de poëzij.

Lilian Caessens

Hm. Ik had denk ik gesproken van vredesnaam ipv godsnaam. Kuttenkoppen vind ik een kuttenkoppenwoord, dat mij te aandachttrekkerig is. Maar buiten dat voelt dit gedicht als een verstrengeling van heden en verleden waar ik wel gecharmeerd van ben. Buiten dat is het alsof de schrijver zich laat leeglopen, proef ik een nog gecontroleerde kalmte in strofe een, maar in strofe twee komt een soort van bitterheid bovendrijven en frustratie en woede. En ja, het waarom in de slotstrofe. Gezien het heden/verleden ploetert deze dichter al héééééél lang. Ja, gaaf gedicht hoor.

Thiadric

Ha, Pieter,

Ik doe niet aan dat Faceboekgedoe, sta nog gewoon dagelijks voor mijn spiegel.
Waarheen, waartoe... niet de weg naar Mieke Telkamp hoop ik? Misschien is 't weer eens tijd voor de pingpongtafel zoals 15 Jahre her? Groet van 'n oud leerling en bewonderaar. Je weet wel, die van de Afsluitdijk.
Thiadric.

Bart FM Droog, dienstdoend redacteur

Thiadric, heb je wellicht een achternaam?

Daveigh

auto insurance quotes nj fguhrj state auto insurance elqqk life insurance quotes 7910 insurance life 1369

louis vuitton

9999 the very best stylish components in addition to products; no person needs something under the very best. Her grandmother helped out in raising her, and soon she obtained a blessed break and was signed by using a modeling company in Glasgow.
louis vuitton http://www.scottishbordersnewways.co.uk/louisvuitton.html

cheap jerseys

9999 All through the past pair of months I have been asked a great many instances why I chose tuberculosis since the subject matter for my TED want.
cheap jerseys http://www.everydayentropy.com

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën