Colofon

Dit is weblog De Contrabas. Begonnen op 21 augustus 2005 door Ton van ’t Hof en Chrétien Breukers. Laatste bericht zal worden geplaatst op 21 augustus 2015, of ergens rond die datum. De weblog zal blijven bestaan, om de rijke archieven niet aan de digitale vergetelheid prijs te hoeven geven.

De redactie was in handen van Chrétien Breukers. De reactiemogelijkheid is gesloten, omdat de website niet ten prooi wil vallen aan eindeloze reeksen spam of aan reacties van notoire internettrollen. Mailen over de website kan aan decontrabas[at]hotmail.com

De boeken van Uitgeverij De Contrabas worden geleverd via Liverse, via CB of direct via Liverse. Eind augustus gaat de nieuwe website van uitgeverij De Contrabas, met bestelinformatie, online.

augustus 2015

ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Anke Verleysen

fantastisch!

Nic Castle

Nee, hier ben ik niet zo van onder de indruk. Ik vind hier geen ritme in en ik vind de woordkeuze en -volgorde ietwat klungelig.

Harry J.M. Kleinhoven

'Den werkenden mensch' op de rand van de wanhoop en de uitzichtloosheid. Het doet me ergens denken aan scènes in de film 'Taxi Driver' (1976, met Robert de Niro), of zelfs 'Leon' (1994, met Jean Reno).

Er hangt een subtiele dreiging in de dichtwoorden, een niet nader geduide donkere mist. Het element "in de vroegte" kan wijzen op nachtwerk, "gruis" op de aanslag van de beleefde dag. Er is een tegenstelling van belang tussen "vele ochtenden" (3x genoemd) en "elke ochtend" - dat zal de werkweek zijn.

Een stevig en tegelijk ook fragiel geheel, deze tekst. Totaal zonder melodrama, beschouwend, matter-of-fact.

Een sterke dichtregel in deze context vind ik de afsluiter: "elke ochtend ruikt hij de avond".

Qua klanken, ritme (overwegend jambisch) en melodie vind ik het prima kloppen. Het lijkt een gedicht gemaakt voor soepele voordracht.

[Harry J.M. Kleinhoven]

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Uitgeverij De Contrabas

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën