Colofon

Dit is weblog De Contrabas. Begonnen op 21 augustus 2005 door Ton van ’t Hof en Chrétien Breukers. Laatste bericht zal worden geplaatst op 21 augustus 2015, of ergens rond die datum. De weblog zal blijven bestaan, om de rijke archieven niet aan de digitale vergetelheid prijs te hoeven geven.

De redactie was in handen van Chrétien Breukers. De reactiemogelijkheid is gesloten, omdat de website niet ten prooi wil vallen aan eindeloze reeksen spam of aan reacties van notoire internettrollen. Mailen over de website kan aan decontrabas[at]hotmail.com

De boeken van Uitgeverij De Contrabas worden geleverd via Liverse, via CB of direct via Liverse. Eind augustus gaat de nieuwe website van uitgeverij De Contrabas, met bestelinformatie, online.

augustus 2015

ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Harry J.M. Kleinhoven

De titel in kapitalen overschreeuwt alles wat erna komt. De slotstrofe vat het precies juist samen. "rotonde blonde del", zie er maar eens op te komen. ;-) Een volkomen zinloos gedicht en exact daarom zo op zijn plaats in de verwilderde realiteit waar we het met zijn allen dag na dag maar mee te doen hebben.

Jacques Santegu

Een soort poëzie waarbij ik graag een wijntje drink. Erg genietbaar. Lantaarnpalen kunnen mijn zenuwen ook op de proef stellen. Vooral als ze de duinen zijn ingeplant en de kikkers in het gezoem ervan hun soortgenoten menen te herkennen.

Harry J.M. Kleinhoven

"Het oorverdovende lawaai van de flatmuur
en de fietsen die er tegenaan zijn gekwakt"

Dit is dus eigenlijk gewoon stilte, want de fietsen zijn al uitgekwakt, dus in stilstand, dus lawaailoos, dus ook geen kwakecho van de flatmuur. Had er nu gestaan "fietsen die er tegenaan *worden* gekwakt", ja, dan... ;-)

Gert de Jager

Ik heb een beetje een hekel aan de verbetermanie die hier nogal eens de kop opsteekt en vandaar met enige schroom: jammer van die functionalistische del. Het soort vergelijking zonder verbindingswoord dat je bij epigonen van de Vijftigers kon aantreffen.

Maar verder: merkwaardig en tegen alle maten van de verwachting in. Tettere wat tetteren kan. Een geweldig gedicht.

Fred Papenhove

Ga zo door Hans!

Paul van de Wiel

Onleesbare regels waarvan je steeds beter snapt
dat ze de mooiste zijn om je blind op te staren.

Deze twee regels halen wat mij betreft het niveau van de gedichten van Pessoa!

Stam

ik vind het beeld van flatmuren en fietsen die in alle stilte toch nog het lawaai maken prachtig, en heel tekenend voor de drukke omgevingen waar we ons door manoeuvreren, zonder daar nog van op te kijken.

De slotregels zijn prachtig, maar volgens mij is het wel al eens eerder gedaan.

buigt

Toeterige titel met wat tetterigheid eronder. Niet verkeerd in de vasteloavent-tsiet dacht ik zo. Maar ook sonst heeft dit gedicht een mooie melodie en een prettige cadans. Het leest als de ziekte kortom. Voordragen is het best. Ja en wat er allemaal staat als je het uitspreekt stoort niet echt. Integendeel.

Lucie Groeneveld

Yep.....Nederland zoals het is :-)

dssdglszyq

sxxwrefdpousbcbt, qetyxxjjsx

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam is verplicht. E-mail adres wordt niet getoond bij de reactie.)

Uitgeverij De Contrabas

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën