Colofon

Dit is weblog De Contrabas. Begonnen op 21 augustus 2005 door Ton van ’t Hof en Chrétien Breukers. Laatste bericht zal worden geplaatst op 21 augustus 2015, of ergens rond die datum. De weblog zal blijven bestaan, om de rijke archieven niet aan de digitale vergetelheid prijs te hoeven geven.

De redactie was in handen van Chrétien Breukers. De reactiemogelijkheid is gesloten, omdat de website niet ten prooi wil vallen aan eindeloze reeksen spam of aan reacties van notoire internettrollen. Mailen over de website kan aan decontrabas[at]hotmail.com

De boeken van Uitgeverij De Contrabas worden geleverd via Liverse, via CB of direct via Liverse. Eind augustus gaat de nieuwe website van uitgeverij De Contrabas, met bestelinformatie, online.

augustus 2015

ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Harry J.M. Kleinhoven

Land? Land? Waar? Dit? Laat ons zwijgen.

Paul van de Wiel

Harry, dit gedicht gaat niet over "ons" land. Ik vind het een mooi gedicht van een tot nu toe voor mij onbekende dichter.
Paul

Harry J.M. Kleinhoven

Grapje: "Bij ONZE volksliedEREN". ;-)

@ Paul. Maar dat wist ik toch...

Runa De Moudt

Dit gedicht is niet slecht en doet me toch niet zo heel veel. Ik kan er maar niet de vinger op leggen waarom. Misschien is het de inhoud, de beetje verkreukeld want al zo vaak herkauwde metafoor van de mens als (ei)land, de vlag, de wapens, overgoten met een sausje licht versnede cynicus.

Maar het kan ook aan mij liggen. :) Want eigenlijk, vind ik het geen slecht gedicht. Vreemd.

Runa De Moudt

versnedeN :cS

Harry J.M. Kleinhoven

@ Runa. Ben het met je eens. Het gedicht geeft me het onbevredigende gevoel van niet voltooid te zijn, de pointe is nooit verschenen. Het leest nu als een mededeling, is daarbij tot het einde toe in de in de eerste regels aangezette tunnelvisie gebleven. Niets er dwars op, terwijl juist dát de noodzakelijkheid van dit gedicht had rechtvaardigen kunnen. En (wellicht) de poëzie gemaakt had.

Nic Castle

Ook ik ben het met Runa eens. Ik zie niets vernieuwends in dit gedicht, niets wat niet al veel eerder, in veel verschillende talen, is geschreven.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Uitgeverij De Contrabas

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën