Colofon

Dit is weblog De Contrabas. Begonnen op 21 augustus 2005 door Ton van ’t Hof en Chrétien Breukers. Laatste bericht zal worden geplaatst op 21 augustus 2015, of ergens rond die datum. De weblog zal blijven bestaan, om de rijke archieven niet aan de digitale vergetelheid prijs te hoeven geven.

De redactie was in handen van Chrétien Breukers. De reactiemogelijkheid is gesloten, omdat de website niet ten prooi wil vallen aan eindeloze reeksen spam of aan reacties van notoire internettrollen. Mailen over de website kan aan decontrabas[at]hotmail.com

De boeken van Uitgeverij De Contrabas worden geleverd via Liverse, via CB of direct via Liverse. Eind augustus gaat de nieuwe website van uitgeverij De Contrabas, met bestelinformatie, online.

augustus 2015

ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

ingrid strobbe

een filmfragment?

Paul van de Wiel

Bizarre fantasieën, tamelijk saai opgeschreven. Geen idee of dit iets ergens aan toevoegt.

Ruud Poppelaars

Als selequente ode aan Herman von Wintersdorff , zou ik zeggen ja. Echter vrees ik concurrentie van

Tina, Cosmo Girl, Girlz, Stars, Fancy, Flair en misschien ook nog van de Viva

In feite is het niet veel anders dan een Mijn Geheim verhaaltje aangefluimd met de medische term: "Flatulentie"

Misschien moest er eens een frisse wind door de redactie waaien hier.

Delphine Lecompte

Bedankt, heren, voor de genereuze kerstcommentaren.
Een welgemeende fuck you, Ruud humbug Poppelaars.

Peter J.R. Vermaat

Ruud heeft een punt. Vervang "beul" door bijvoorbeeld "bovenmeester" en er verandert niets wezenlijks.
Op enkele plekken is het klankspel aangenaam, maar na strofe 3 wordt het een jantje-van-leiden.

Hanny

Goh, wat een toeval dat hier door Ruud Poppelaars precies hetzelfde wordt geschreven als bij een gedicht van Delphine op Krakatau. De redactie moet verfrist. Nou daar komt ie Ruud, een luchtverfrisser van de Aldi want meer geld wil ik niet uitgeven aan jouw neus.
Ik heb meer werk van deze dame gelezen en er mankeert volgens mij wat aan je ogen.
Over het algemeen verfrissend en een geheel eigen stijl waar ik in eerste instantie even aan moest wennen vanwege het fragmentarisch schrijven.

Delphine, ik vind de eerste 3 strofes het mooist en ben het wel een beetje met Peter eens dat de laatste twee wat meer pit zouden mogen hebben. Nu glijdt het gedicht
langzaam naar het 'voorspelbare' slot.

Hannie Rouweler

Het lijkt me correct dat deze 'Hanny' haar of zijn eigen naam gebruikt. Ik ben het dus niet. Er is vast nog wel een ander pseudoniem te gebruiken. Ik vraag dit de webmaster op te lossen, wat niet zo moeilijk kan zijn. Hannie Rouweler

Paul van de Wiel

Delphine: ook mijn kerstcommentaar mag dan wat minder genereus zijn maar je moet toch toegeven dat dit een van je mindere gedichten is. Vaak las ik je vorige gedichten geboeid maar hier heb je je erg gemakkelijk van af gemaakt. Wat moet ik met een premenstruele zelfmoord vlak voor Kerstmis en een corrupte baron bij een laatste adventskaars. Het is allemaal zo gezocht troosteloos. Ik wens je oprecht goede kerstdagen.

Hanny

Aan Hannie Rouweler. Mijn echte naam is nou eenmaal Hanny. Ik schrijf al jaren onder deze naam.

Tijsterblom

En wie even zoekt, heeft de rest in een mum van tijd gevonden! Maar ik zeg niks! -)

Jonas Japland

De ondergeschikte rol van de Ik fascineert. Verder is het vooral een opstapeling van interessante beelden die weliswaar een geheel vormen, maar een betekenis kan ik niet bespeuren. Dat maakt het toch wat hol.

Josse Kok

Met de betekenis kun je juist heel veel kanten op. Dat vind ik het gave aan deze gedichten, het ontbreken van afbakening. Marsepein en Ierland is dan weer een beetje 'too much', verder een tof gedicht met de welbekende absurdistische inslag.

Diana Hoogenraad

De titel daagt uit om te lezen,
De beul, het zou voor mij nog wat spannender mogen. Door voor beul een ander woord te kiezen, omdat de titel het net haringen al vangt

peter gieselaar

Voor mijzelf is de beoordeling van een gedicht per saldo (ook) een kwestie van voorkeur en smaak. Daarnaast ontstaat dan bij mij veelal het "ouderwetse kip en het ei fenomeen" alszijnde de vraag wat voor mij (als lezer) nu centraal dient te staan t.w.: de taal of de emotie (die beiden poëzie kunnen bevatten of blootleggen?) Voor mij gaat dit gedicht over emotie omdat het een sfeer vanuit de middeleeuwen oproept. De taal is sober en wordt alleen met het woord "catharsis" wat opgesmukt,(wat ik even moest googelen), maar wel functioneel is, en daardoor in lijn met de tekstuele stijl blijft.In dat kader vind ik het woord "premenstruele" een wat mindere bijdrage leveren aan het sfeerbeeld. Verder maakt het spottende karakter (door het ontbreken van ieder moraliteitsbesef)dit gedicht plezierig en blijkt het uiteindelijk lichte kost om te lezen, wat ik daardoor als een mooi sfeergedicht zou willen betitelen.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam is verplicht. E-mail adres wordt niet getoond bij de reactie.)

Uitgeverij De Contrabas

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën