Twitter

Facebook

Elders

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Hans van Willigenburg

De redactie was even de hond uitlaten, toen dit gedicht naar de 'ja'-stapel woei.

Harry J.M. Kleinhoven

Auteur (1949) won de C. Buddingh'-prijs 2003. Dat maakt haar qua de redactie interessant voor deze reeks. Auteur dacht wellicht w.b. dit gedicht: kijken of ik ermee wegkom. Eén van haar pantoums was vast vele malen boeiender geweest dan dit... "punt" gescoord.

Hans Mellendijk

Boeiend hoe Jane naar de punt toeschrijft. Eén lange zin in het leven, zintuigelijk tot aan het einde toe. M'n muts woei van mijn punthoofd af, voordat ik het kon lichten bij mijn buiging.

Hans Smit

'Qua de redactie'. Au. Maar goed, laat ik ook eens een duit in het zakje doen - ik vind het eigenlijk een erg mooi gedicht, terwijl ik niet bepaald fan ben van Leusink, of ze nu driehonderd jaar geleden een prijs van 1000 euro en een lelijk beeldje won of niet. Protagonist met een 'jij' in twee aan elkaar geritste slaapzaken onder de tent van de hemel, samen malend over de condition humaine, vastgeritst in hun eigen gedachten - dat kan minder; het is in elk geval herkenbaar voor wie van herkenbaarheid houdt in een gedicht. Wellicht oogt het nog niet geheel af, al is dat ook inherent aan een weergave van malende gedachten, en zijn niet alle regels even sterk - het gedicht oogt nog een beetje mollig en moet wat magerder worden om fitter, minder willekeurig over te komen - maar om dat soort dingen allemaal haarfijn op een rijtje te zetten hebben we ons geheime wapen, dat begint met een H en eindigt op 'einhoven'.

Hans van Willigenburg

@Harry De C. Buddinghprijs? Hond uitlatende jury's als epidemie!?

Onno K

'Het punt', 'Een punt': ik bespeur een tendens!

Wim van Til

Ik vind het een mooi gedicht vanwege de weemoed die soms op bezoek komt en het niet laten kan herinneringen te toveren die in de hoed verdwenen waren.Dus: af die hoed voor deze woorden.

Lammert Voos

Ik vind het erg mooi.

Gert de Jager

Prachtig toegewerkt naar het slot. Met opeens dat rijm en de daarop volgende regel.

Fred Papenhove

Uitstekend gedicht! Dit voor omûh Har, zoals we hier in Den Haag zegguh.

F. Papenhove, ridder in de Orde vd Halewijn.
http://boeken.blog.nl/actueel/prijzen/2009/12/21/halewijnprijs-voor-fred-papenhove

Hans van Willigenburg

Poëzie die op je afkomt vs. poëzie waar je in weg zinkt. Ik heb een voorkeur voor het eerste: reden waarom dit gedicht mij, ook na herhaalde lezing (de respons van collega-dichters deed me - zeg ik eerlijk - twijfelen), weinig bekoort.

Lammert Voos

Uiteindelijk draait het toch allemaal om smaak.

Arjan Keene

De vele curieuze enjambementen zijn wel intrigerend. Althans, ik heb het idee dat veel regels op andere plekken zouden kunnen staan, maar dat dat desondanks toch ongeveer hetzelfde gedicht zou opleveren.

Lilian Caessens

Tis bijna of ik heel wat regels wel eens ergens gelezen heb, niet precies zo, maar toch. En toch heeft de dichter e.e.a. keurig in mekaar gebreid. Ik word niet van mijn stoel geblazen, maar graag gelezen heb ik dit zeker wel.

Marein

@Hans Smit Het gedicht mag inderdaad dunner, gek genoeg is het juist het (ongetwijfeld welvoverwogen) herhalen van de punt dat me afleid van het hallicinante van de associaties.

Marein

hallUcinante

Katrijn

Heerlijk kamperen onder dit dak hier, ik blijf het maar lezen. Wat mij betreft is het af, hou van elke zin en van de (ja beren, ja draken) het meest.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd gepubliceerd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Uw informatie

(Naam is verplicht. E-mail adres wordt niet getoond bij de reactie.)

Colofon

Redactie: Chrétien Breukers. Reacties onder eigen naam of dichters- pseudoniem zijn zeer welkom. Anonieme of niet ter zake doende reacties worden verwijderd. Mailen kan aan decontrabas[at]hotmail.com
Uitgeverij De Contrabas

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

maart 2015

ma di wo do vr za zo
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën