Twitter

Facebook

Elders

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Johan Ter Horst-Altink

Mijn oma had dat ook wel eens, dat ze brandende ogen had. Er stond altijd een emmertje water in de kamer, voor als het weer eens zo ver was.

RHCdG

Jouw oma had het maar goed, Johan. Maar dit zet meteen al goed in, 'de wijze waarop je in een concertzaal je plaats vindt': in de samenleving dus, waar geen mens ooit zijn plaats vindt - en daar word je dan deelgenoot van een geheim dat alleen op jou betrekking heeft, waar je zelf zonder hulp geen toegang meer toe hebt, en dat aan het eind toch op applaus van iedereen wordt onthaald. Een tot het uiterste gewild brandpunt: de sensatie van de concertzaal is niet om iets over jezelf op het spoor te komen, maar te zien dat je opgaat in de ander (ik zal het eens niet met een hoofdletter schrijven). Ik heb het vroeger al eens gezegd: Leibbrand heeft onmiskenbaar moderne trekjes (ik zal het woord postmodern eens vermijden).

Ten slotte: leuk die 'wankele raaklijn' tussen octaaf en sextet!

Runa De Moudt

Ik ga gewoon mee met RHCdG. Hij zegt het goed. Alleen die ene naald in twee brandende ogen. Ik weet dat het klopt hoor, maar ik struikelde er toch over. :cS

Wilma van den Akker

'De wijze waarop je in een concertzaal je plaats vindt' is een fijne zin, die dwingt tot nauwkeurig lezen. In deze context is de neiging groot 'het plaatsvindt' te lezen.

Wat mij betreft mag dit gedicht levensgroot op een (hèt?) concertgebouw. Het doet mij denken aan onlangs op het Leidsplein, waar de 'schreeuw om cultuur' plaatsvond. En aan het boek 'Zo wordt u gelukkig' van Kees van Kooten waarin hij gedichten van Billy Collins vertaalde.

Hoe verwoord je 'het geluk?' Zo, bijvoorbeeld!

Harry J.M. Kleinhoven

Hup, de bundel in, dit geluk.

Karin Doornik

Die laatste zin laat je wel nadenken. Scherp bedoeld, scherp gevoeld. Een gedicht met een echt plot in de vorm van deze onthutsende eindzin.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Colofon

Redactie: Chrétien Breukers. Reacties onder eigen naam of dichters- pseudoniem zijn zeer welkom. Anonieme of niet ter zake doende reacties worden verwijderd. Mailen kan aan decontrabas[at]hotmail.com
Uitgeverij De Contrabas

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

juli 2015

ma di wo do vr za zo
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën