Colofon

Dit is weblog De Contrabas. Begonnen op 21 augustus 2005 door Ton van ’t Hof en Chrétien Breukers. Laatste bericht zal worden geplaatst op 21 augustus 2015, of ergens rond die datum. De weblog zal blijven bestaan, om de rijke archieven niet aan de digitale vergetelheid prijs te hoeven geven.

De redactie was in handen van Chrétien Breukers. De reactiemogelijkheid is gesloten, omdat de website niet ten prooi wil vallen aan eindeloze reeksen spam of aan reacties van notoire internettrollen. Mailen over de website kan aan decontrabas[at]hotmail.com

De boeken van Uitgeverij De Contrabas worden geleverd via Liverse, via CB of direct via Liverse. Eind augustus gaat de nieuwe website van uitgeverij De Contrabas, met bestelinformatie, online.

augustus 2015

ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Harry J.M. Kleinhoven

@ Redactie. Naar mijn informatie spelt de auteursnaam zich met kleine v: Sid von Coeur. En volgens het beeldschrift op diens website staat het gedicht *gecentreerd* afgebeeld, niet, zoals hierboven, met spaties als zodanig ongeveer benaderd. Misschien wil de redactie zo goed zijn de daartoe specifiek benodigde HTML-code te hanteren?

Harry J.M. Kleinhoven

Wat een knettergek 'gedicht', dit. Het doet me niets, maar fascineert enigszins in zijn absolute groteskheid:

1. Waarom al die extra spaties tussen vele der woorden, is dat om overal een min of meer even brede kolom te krijgen (nogal banaal dan!) of zit er een andere betekenis achter?

2. Waarom de naam als "H/u/g/o" afgebeeld en het slotwoord weer gewoon horizontaal?

3. Waarom die éne komma achter "literatuur" (qua interpunctie correct), maar verder nergens anders? Overigens: géén komma daar was spannender geweest, en met een gelaagder betekenis ook in dat fragment.

4. Bij zo weinig interpunctie, wat is het nut van de eindpunt? De dichter heeft hier een kans laten liggen: had beter geen eindpunt gekozen, als om het statement extra kracht bij te zetten.

Stam

Nog nooit een spuit gezien, Harry?

Harry J.M. Kleinhoven

Jawel, maar de vorm waarin dit gegoten is heeft dat beeld nauwelijks tot niet hoor, vind ik.

Kees Borgdorff

De redactie dwingt met dit soort geklieder nu niet bepaald respect af bij dichters die hun tijd afstaan voor redelijke tot superbe poëzie.

Arjan Keene

Eens met Kees. Het irriteert me eerlijk gezegd dat het Krakatau-gehalte nogal hoog begint te worden.

Stam

wie zijn die dichters van de redelijke tot superbe poezie dan, Kees.

Kees Borgdorff

Ik heb bij de meeste gedichten die voorbijkwamen nog geen poëtische ondergrens ontdekt. Een redelijke redactie dient die vast te stellen. Zoals het nu gaat, zit er geen visie achter. Alles schijnt te kunnen en te mogen. Wij, redelijke dichters worden eens superbe als we eisen stellen aan ons kunstenaarschap.
Maar nu speel ik voor redactie.

Stam

Wat zijn die eisen dan? En waarom zouden die (persoonlijke) eisen altijd overeenkomen met die van de redactie? Ik snap je redering niet.

Arjan Keene

Wellicht zou, om te beginnen, de publicatiefrequentie omlaag kunnen, bijv. naar om de dag. Dat scheelt al de helft.

Maar goed, dit is niet de plek om dat alles te bespreken, onder de spuit van Sid von Coeur. Die naam vind ik overigens nog het fraaist aan het geheel.

Benjelle

Misschien is 'doop' de huid? Anders is het horizontale van dat woord mij ook een vraag.
Dit is vast een middel tegen of voor poëziejunks.

Kees Borgdorff

Nog bedankt voor je bijval, Arjan.
Krakatau-gehalte: treffend getypeerd.
Helaas zijn krakende trappen favoriet...

Josse Kok

Iemand die (naar ik aanneem) gedichten leest omdat hij ervan houdt, pleit voor een verlaging van de publicatiefrequentie? Kees, dat slaat natuurlijk nergens op. Jij weet toch ook dat jij iets rommel kan vinden, waar iemand anders het briljant vindt. Bovendien ontglip je met jouw maatregel ook de helft van de (in jouw ogen) goede poëzie. Het slaat dus kant noch varken.

Josse Kok

Niet Kees maar Arjan, excuses.

Arjan Keene

@Josse: Dit is een publicatieforum met m.i. de ambitie van een online tijdschrift, zij het met één vorm en één thema: kwalitatieve gedichten.
De criteria voor die kwaliteit worden uiteraard door de redactie bepaald. De redactie doet dat uitstekend, alle lof; maar ik merk dat ik sinds enkele weken die kwaliteit vind teruglopen. Een instrument zou dan kunnen zijn de drempel te verhogen, een middel daartoe is bijv. de hoeveelheid beperken.
En ja, dan lees ik liever wat minder.

Josse Kok

Ik lees toch het liefst zo veel mogelijk, kaf van koren scheiden hoort daar nu eenmaal bij. Het moet ook niet ontoegankelijk worden, zo'n forum. De uiteindelijke selectie zit hem eerder in de bundelgedichten, mijns inziens.

Theo Vanderwacht

Ik suggereerde een uurtje geleden als compromis een 'wisselredactie', zoiets als wisselspelers in de sport zeg maar. De ironie ervan werd kennelijk niet gewaardeerd, want na eerst te zijn geplaatst verdween mijn suggestie botweg van het scherm. Ongelukje of ernst?

Joris Miedema

Ging je 'ironische' suggestie over het gedicht Theo?.
Lees het colofon dan snap je waarschijnlijk wel waarom je reactie is verwijderd.

In het vervolg controleren wij strenger op niet ter zake doende reacties.
Suggesties zowel ironisch of serieus bedoeld graag per mail.

Jacques Santegu

Dit gedicht is helemaal geen nieuw dieptepunt. De vorm leunt misschien dicht tegen de kitsch aan maar ik vind het een origineel eerbetoon aan wijlen Hugo Claus. Bijna kinderlijk naïef gebracht.

Kees Borgdorff

Hugo Claus: de Jan Wolkers onder de dichters. Kon z'n poëtische spuit ook niet in bedwang houden. Gevolg: héél veel van hetzelfde, eeuwig evocatief...!

Egert Jan van der Scheer

Kijk naar mijn mening beste heer Borgdorff is dit het omgekeerd evenredige aan kleur wat u aan mijn gedichten toebedenkt. Als u zegt dat ze slechts eenkleurig zijn, heb u ze m.i. op geen stukken na allemaal gelezen. Maar wat ik in dit gedicht hierboven vind, mijn persoonlijke mening die absoluut geen enige waarheid kán wezen, is een blanco vorm van kleurloosheid. Zo heeft ieder zijn eigen opinie en waardering. Als ik u ook aan mag raden, houd die van uzelf voor u en val er andere dichters niet mee lastig. Bovendien is een duidelijk achterbakse manier om cijfers anoniem te drukken wel heel dom daar het echt opvalt dat er gedrukt wordt na uw commentaar.

Controleer uw reactie

Voorbeeld van uw reactie

Dit is slechts een voorbeeld. Uw reactie is nog niet ingediend.

Bezig...
Uw reactie kon niet worden ingediend. Fout type:
Uw reactie werd opgeslagen. Reacties worden gemodereerd en zullen pas zichtbaar worden als ze door de auteur zijn goedgekeurd. Nog een reactie achterlaten

De letters en cijfers die u invulde kwamen niet overeen met de afbeelding. Probeer opnieuw.

Als laatste stap voor uw reactie wordt gepubliceerd, gelieve de letters en cijfers in te vullen die die u ziet in de afbeelding hieronder. Dit voorkomt dat automatische programma's reacties achterlaten.

Problemen met het lezen van deze afbeelding? Alternatief bekijken.

Bezig...

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en worden pas zichtbaar als ze door de auteur zijn goedgekeurd.

Uw informatie

(Naam en e-mail adres zijn vereist. E-mail adres zal niet worden getoond bij de reactie).

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën