Colofon

Dit is weblog De Contrabas. Begonnen op 21 augustus 2005 door Ton van ’t Hof en Chrétien Breukers. Laatste bericht zal worden geplaatst op 21 augustus 2015, of ergens rond die datum. De weblog zal blijven bestaan, om de rijke archieven niet aan de digitale vergetelheid prijs te hoeven geven.

De redactie was in handen van Chrétien Breukers. De reactiemogelijkheid is gesloten, omdat de website niet ten prooi wil vallen aan eindeloze reeksen spam of aan reacties van notoire internettrollen. Mailen over de website kan aan decontrabas[at]hotmail.com

De boeken van Uitgeverij De Contrabas worden geleverd via Liverse, via CB of direct via Liverse. Eind augustus gaat de nieuwe website van uitgeverij De Contrabas, met bestelinformatie, online.

augustus 2015

ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Hoofdmenu

DiDeVa2009 Feed

09 maart 2009

Driek van Wissen ontzenuwt kletskoek van Komrij

'Zal morgen op het Boekenbal in Amsterdam dat immers in het teken staat van het dier in de literatuur en de poëzie een handgemeen uitbreken tussen de twee voormalige Dichters des Vaderlands Gerrit Komrij en Driek van Wissen ? Het heeft er alle schijn van.' aldus Rotterdam Vandaag & Morgen dat nu reeds het antwoord van Driek van Wissen publiceert op de 'kletskoek van Gerrit Komrij in NRC-maandblad zaterdag' (dixit van Wissen)

17 februari 2009

Hagar Peeters bij Obalive


Lees meer "Hagar Peeters bij Obalive" »

29 januari 2009

Ramsey Nasr Dichter des Vaderlands

NasrDe komende vier jaar is Ramsey Nasr Dichter des Vaderlands. Hier past een felicitatie, die wij dan ook van harte uitbrengen. Nasr is na Gerrit Komrij en Driek van Wissen de derde Dichter des Vaderlands; dit werd gisteren in een programma van de NPS bekendgemaakt.

Hopelijk weet Nasr de negatieve weg, die hij tijdens zijn campagne heeft gevolgd, om te buigen in een klinkende ambtsperiode. Leve de poëzie!

28 januari 2009

Zometeen: uw hoofdredacteur bij de EO

Vanaf elf uur ben ik te beluisteren in het programma "Laat op 2", uitgestraald door de EO (jawel) in de rubriek "Naar bed met...". Meer info op de website van "Laat op 2" >>

Op Nederland 2

Vanaf 10 voor 9. En misschien een liveverslag hier >>

Bierchips

Interview in de Volkskrant

'Opeens lijkt poëzie door de Dichter des Vaderlands-verkiezing te leven. Kijk maar eens hoe kranten, radio en televisie er zijn opgesprongen. Ik zou willen dat het altijd zo was. Zoveel mensen met plannen, zo veel mensen met ideeën. Iedereen vond ergens wat van, iedereen meldde zich.’ lees hier het interview met een afgematte maar tevreden hoofdredacteur.

Meer goed gestoffeerde en verhelderende overzichtsartikels over de DiDeVa-verkiezing zijn te lezen op het Nederlands Dagblad en bij De Papieren Man.

27 januari 2009

Stembus nog 2,75 uur open...

Vanavond besteedt het NOS Journaal op Nederland 3 aandacht aan de Dichter des Vaderlandsverkiezingen, middels soortements clips van poëmen van Tsead Bruinja en de heftig onder de Belgen campagne voerende Ramsey Nasr. Ook een woordvoerder van Poetry International komt aan het woord.

Los daarvan: op Literatuurplein.nl is een aardig overzicht van de ontwikkelingen van de laatste weken verschenen.

Stemmen kan t/m 27 januari 2009, 24.00 uur, op Tsead Bruinja, Joke van Leeuwen, Erik Menkveld, Ramsey Nasr of Hagar Peeters, op http://www.dichterdesvaderlands.nl/. De uitslag wordt in het speciale NPS tv-programma 'Dichter des Vaderlands op 28 januari bekend gemaakt (Nederland 2, 20.55-21.50 uur). [Bron: Droog]

Ambassadeur voor de poëzie

Bruinja hanteert het motto 'Als je ambassadeur wilt zijn van de poëzie, dan moet je ook aan pr willen doen'. Niet iedereen is daar blij mee. "Door hem gaat er veel aandacht in de media uit naar het campagnevoeren", zegt medekandidaat Hagar Peeters uit Amsterdam. 'Ik vind het eigenlijk vreselijk. Ik vind eigenlijk dat dichters geen campagne moeten voeren. Nou ja… Ik heb nu een website. Dat is voor mij al een revolutionaire stap.'" Lees verder op Woest en Ledig >>

De Contrabas ondersteunt Bruinja's ambitie om Dichter des Vaderlands te worden. Hij is een van de vijf kandidaten voor deze functie, samen met Joke van Leeuwen, Hagar Peeters, Erik Menkveld en Ramsey Nasr. De redactie is zeer gecharmeerd van Bruinja's plan om de poëzie in "al haar breedte [te] promoten", maar roept iedereen op om hoe dan ook te stemmen.

Van Wissen antwoordt Pfeijffer

Van Wissen dient Ilja Pfeijffer vandaag van repliek naar aanleiding van diens grote artikel van vorige week. Dat hier nog ter inzage ligt. Merkwaardig toch dat de opmakers van nrc.next het blijkbaar nodig vonden om enige overduidelijk niet van Van Wissen afkomstige versregels bij te plaatsen... (klik op de afbeelding voor beter beeld.)

Wissen

Alle ballen op Tsead - laatste dag

Zometeen (vanaf 9:45) op radio 1: Tsead Bruinja in Dit is de dag.

[Bart FM Droog bericht:] Een prachtige laatste campagnedag - op de terugweg van Hilversum, waar Tsead in Giel Beelens ochtendshow te gast was, slaat hij het gratis ochtendblad De Pers open en ziet maar liefst twee stukken over De Dichter des vaderlandsverkiezing. Eentje van Femke van Wiggen getiteld 'Ook dichters schuwen de ellebogen niet', en eentje van Tommy Wieringa - waarin volksauteur Wieringa zoewel Driek van Wissen als Tsead Bruinja roemt als 'volksdichters' (later vandaag hoop ik Wieringa's schrijven hier integraal te plaatsen.

Lees meer "Alle ballen op Tsead - laatste dag" »

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën