Twitter

Facebook

Elders

Reacties

Feed U kunt deze conversatie volgen door in te schrijven op de reactiefeed van dit bericht.

Mark van der Schaaf

Vervang 'fiets' voor elk ander woord (bijvoorbeeld vrouw, gedicht, banaan) en het gedicht houdt dezelfde nietszeggendheid.

ingrid strobbe

een fiets onder zand begraven lijkt monotoom : begrijp niets van die zin en om die reden interessant--

Martinus Benders


Vervang 'Mark Schaaf' door een willekeurig andere auteursnaam en u zult ook geen verschil bemerken.

Mark van der Schaaf

doe het dan wel goed, met van der ertussen.

Martinus Benders


Zie jij het verschil? Zie ik het verschil? Nee, dus niet. Enfin, dit was best een aardig gedicht voor de verandering.

Mark van der Schaaf

Ik zie het verschil wel, als je het niet erg vindt. Maar goed dat je jouw commentaar weer naar het gedicht trekt. Waarom is dit best een aardig gedicht, want blijkbaar zie ik dat niet ...

Paul van de Wiel

Geachte heer Benders,
U hebt me op deze site eens verweten dat mijn oordeelsvermogen betreffende de kwaliteit van gedichten in uw ogen te wensen overliet. Omdat ik altijd bereid ben te leren verzoek ik u vriendelijk mij duidelijk te maken waarom bovenstaand gedicht "voor de verandering best een aardig gedicht" is.
Bij voorbaat mijn hartelijke dank.
Paul

Martinus Benders


Om de regel 'Een fiets onder zand begraven lijkt monotoon.' - die uit de toon vallende regel redt het hele gedicht. Het is geen grandioos werk verder - maar om die regel wel een aardig gedicht. Dat heb je soms, dat één regel een heel gedicht kan dragen.

Paul van de Wiel

IK heb er een tijd over nagedacht en k geloof dat ik het begrijp. Maar de regel daarachter vind ik dan ook goed. Mits "Doch" zou zijn weggelaten. Soms moet je je door veel dubbele bodems slaan om tot de kern te geraken. Maar dat "doch" begrijp ik totaal niet. Want melancholie kan zeer monotoon zijn.

Martinus Benders


Het is geen bijzonder sterk gedicht, sterker nog de meeste regels zijn vrij flauw, maar die ene regel is goed genoeg om het geheel als 'aardig' te benoemen. Dat is al heel wat als je het gangbare niveau op dit podium in acht neemt. Niet dat het hier slechter is dan op die literaire blaadjes of op ooteoote - dat nou ook weer niet. Het lijkt allemaal qua niveau erg op elkaar. Moeilijk ook het verschil te zien tussen de Turing en de Revisor tegenwoordig (of vroeger, weet niet of het toen beter was) dus niet zo raar dat die turingkandidaten ook in de blaadjes mogen nu. Het valt voor mij niet mee het allemaal uit elkaar te houden.

peter gieselaar

Vaak roepen gedichten vraagtekens op (vanwege tekstuele stijl of gebruikte metaforen) maar bij dit gedicht is dit voor mij niet het geval. De twee laatste strofen lijken wat op beeldspraak, maar zijn per saldo voor mij toch duidelijk omdat "de melancholie van het geruisloze natuurlijk bestaat"? Verder sluit ik me aan bij de voorgaande reacties dat die twee laatste (elkaar aanvullende strofen)dit gedicht zijn mooie kristallen klank geeft.

peter gieselaar

Oeps! "pen uitglijder", gelieve te lezen: "dit gedicht zijn mooie kristallen klank geven".

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Colofon

Redactie: Chrétien Breukers. Reacties onder eigen naam of dichters- pseudoniem zijn zeer welkom. Anonieme of niet ter zake doende reacties worden verwijderd. Mailen kan aan decontrabas[at]hotmail.com
Uitgeverij De Contrabas

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

juli 2015

ma di wo do vr za zo
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën