Colofon

Dit is weblog De Contrabas. Begonnen op 21 augustus 2005 door Ton van ’t Hof en Chrétien Breukers. Laatste bericht zal worden geplaatst op 21 augustus 2015, of ergens rond die datum. De weblog zal blijven bestaan, om de rijke archieven niet aan de digitale vergetelheid prijs te hoeven geven.

De redactie was in handen van Chrétien Breukers. De reactiemogelijkheid is gesloten, omdat de website niet ten prooi wil vallen aan eindeloze reeksen spam of aan reacties van notoire internettrollen. Mailen over de website kan aan decontrabas[at]hotmail.com

De boeken van Uitgeverij De Contrabas worden geleverd via Liverse, via CB of direct via Liverse. Eind augustus gaat de nieuwe website van uitgeverij De Contrabas, met bestelinformatie, online.

augustus 2015

ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

« Gelezen boeken: Eric de Kuyper | Hoofdmenu | Jan-Willem Anker: Het plein »

09 juni 2015

Samuel Beckett en Stanislas Wawrinka: Fail better

In een gesprek tussen Samuel Beckett en de dichter Walter Lowenfels werd het volgende gezegd: “You sit there saying nothing while the world is going to pieces. What do you want? What do you want to do?” Beckett crossed his legs and replied, “Walter, all I want to do is sit on my ass and fart and think of Dante.” Geen sporttype, die Beckett.

Stanislas Wawrinka natuurlijk wel. Hij is namelijk een toptennisser. Maar wel een bijzondere. Want op zijn arm heeft hij een tattoo met een tekst van... Samuel Beckett. ‘Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.’ Een mooi motto. Over de herkomst verscheen eerder iets op Hanta.

Wat ik wel mooi zou vinden: een filmpje van Warinka die naar een wedstrijd van hemzelf kijkt, en dan commentaar levert. Het is niet hetzelfde als wat Beckett hieronder doet (hij kijkt naar een opvoering van een tekst van hem), maar het zou iets kunnen onthullen over de manier waarop sporters naar hun ‘eigen werk’ kijken, en of de concentratie van sporters hetzelfde is als die van schrijvers.

Reacties

Pim Derks

Samuel Beckett geen sporttype? In zijn jeugd speelde hij tennis, rugby en cricket en toen hij oud was probeerde hij geen belangrijke rugbywedstrijd op tv te missen. Zie o.a.: James Knowlson, "Damned to Fame. The Life of Samuel Beckett", blz. 701).

Chrétien Breukers

Dank voor de toevoeging; dat wist ik niet. Reden voor mij om dat boek eindelijk eens te lezen.

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en zullen niet verschijnen op deze weblog voordat de auteur ze heeft goedgekeurd.

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...