Colofon

Dit is weblog De Contrabas. Begonnen op 21 augustus 2005 door Ton van ’t Hof en Chrétien Breukers. Laatste bericht zal worden geplaatst op 21 augustus 2015, of ergens rond die datum. De weblog zal blijven bestaan, om de rijke archieven niet aan de digitale vergetelheid prijs te hoeven geven.

De redactie was in handen van Chrétien Breukers. De reactiemogelijkheid is gesloten, omdat de website niet ten prooi wil vallen aan eindeloze reeksen spam of aan reacties van notoire internettrollen. Mailen over de website kan aan decontrabas[at]hotmail.com

De boeken van Uitgeverij De Contrabas worden geleverd via Liverse, via CB of direct via Liverse. Eind augustus gaat de nieuwe website van uitgeverij De Contrabas, met bestelinformatie, online.

augustus 2015

ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

« Door de ironie heen (8): PEN, Margot Vanderstraeten, Mark Cloostermans, prinsjes en prinsessen, het vlindereffect en gebeurende literatuur | Hoofdmenu | Door de ironie heen (10): Woody Allen, film, gedichten, Guido Utermark, Jan Campert-prijzen »

18 januari 2015

Door de ironie heen (9): film kijken

De laatste vier maanden heb ik, ik heb het net even nageteld, 82 films gezien. Op een enkele uitzondering na alleen ‘goede’ films, geen komedie, geen hollywoodvehicles, geen derderangs horror. Geen romantische films, vaak het betere Europese werk. Ik heb mezelf volgepompt met verhalen, met beelden en met wat Gilles Deleuze ‘les blocs de mouvement-durée’ noemt (‘Si on fabrique un bloc de mouvements-durée, peut-être que c’est …, que… on fait du cinéma’). Via Deleuze (en via Rutger H. Cornets de Groot, die me op werk van de filosoof attendeerde), kwam ik op dit filmpje. De tekst is in het Engels ondertiteld, en de hele tekst in het Frans staat hier.

Reacties

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en zullen niet verschijnen op deze weblog voordat de auteur ze heeft goedgekeurd.

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...