Colofon

Dit is weblog De Contrabas. Begonnen op 21 augustus 2005 door Ton van ’t Hof en Chrétien Breukers. Laatste bericht zal worden geplaatst op 21 augustus 2015, of ergens rond die datum. De weblog zal blijven bestaan, om de rijke archieven niet aan de digitale vergetelheid prijs te hoeven geven.

De redactie was in handen van Chrétien Breukers. De reactiemogelijkheid is gesloten, omdat de website niet ten prooi wil vallen aan eindeloze reeksen spam of aan reacties van notoire internettrollen. Mailen over de website kan aan decontrabas[at]hotmail.com

De boeken van Uitgeverij De Contrabas worden geleverd via Liverse, via CB of direct via Liverse. Eind augustus gaat de nieuwe website van uitgeverij De Contrabas, met bestelinformatie, online.

augustus 2015

ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

« Erg! - een boekje om te bewaren | Hoofdmenu | Max Pam - Top 45 »

27 juli 2012

Jean Pierre Rawie over Komrij

'Jean Pierre Rawie. Het is allemaal net een beetje te glad. Erg knap, maar edelkitsch. Zoals Anton Pieck populair is bij mensen die geen verstand hebben van kunst, zo wordt Rawie gelezen door mensen die geen benul hebben van poëzie.
Iemand die gedichten schrijft alsof er driehonderd jaar niets is gebeurd in de poëzie. En vooral in de twintigste eeuw niks.'

Een interessant citaat uit de dagboeknotities van Gerrit Komrij, die onder de titel Eendagsvliegen (De Bezige Bij, 2005) zijn gebundeld. Toch staat Rawie met aardig wat gedichten in de Dikke Komrij, dus misschien viel het oordeel van Komrij, uiteindelijk, of tijdens het samenstellen van de editie uit 2004, wél mee.

Op Tzum staat een filmpje van een het gedicht 'Komrij' voordragende Rawie, waarin de Groningse bard zich beklaagt over de ijdelheid, tentoon gespreid tijdens de herdenkingsbijeenkomst in Felix Meritis. De dode zegt inderdaad niks terug; maar we hebben we nog zijn boeken, waaruit we kunnen citeren.

Het filmpje speelt zich, overigens, af tijdens het festival Dichters in de Prinsentuin, dat al twee dagen bezig is en vandaag de slotdag beleeft.

Reacties

rené puthaar

Tzum noemt het 'een nogal venijnig gedicht'. Voor een sinterklaasgedicht vind ik het nogal mild. Het spaart groot én klein: Komrij én Rawie.

Chrétien Breukers

Ik zie dat woord "venijnig" niet...

rené puthaar

Nu zag ik het ook niet meer, maar vond het toch: op Facebook leidde Coen van Peppelenbos de link naar het filmpje op Tzum in met de woorden 'Een nogal venijnig gedicht van Rawie over de herdenking van Komrij'. Vandaar.

rené puthaar

Ik bedoel Coen Peppelenbos, ohne von.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Uitgeverij De Contrabas

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...