Colofon

Dit is weblog De Contrabas. Begonnen op 21 augustus 2005 door Ton van ’t Hof en Chrétien Breukers. Laatste bericht zal worden geplaatst op 21 augustus 2015, of ergens rond die datum. De weblog zal blijven bestaan, om de rijke archieven niet aan de digitale vergetelheid prijs te hoeven geven.

De redactie was in handen van Chrétien Breukers. De reactiemogelijkheid is gesloten, omdat de website niet ten prooi wil vallen aan eindeloze reeksen spam of aan reacties van notoire internettrollen. Mailen over de website kan aan decontrabas[at]hotmail.com

De boeken van Uitgeverij De Contrabas worden geleverd via Liverse, via CB of direct via Liverse. Eind augustus gaat de nieuwe website van uitgeverij De Contrabas, met bestelinformatie, online.

augustus 2015

ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

« Gelezen boeken (4) - Job Degenaar | Hoofdmenu | Mr. Trololo overleden »

03 juni 2012

Hildebrand-monument duurzaam gesloopt

Een hartverscheurend artikel van Sander van Walsum op de opiniesite van de Volkskrant. Het monument voor Nicolaas Beets wordt almaar gesloopt door hangjongeren, maar omdat de gemeente Haarlem de rug niet recht wil houden, is het monument nu in deerlijke staat, en keert het waarschijnlijk nooit meer terug waar het hoort: in de Haarlemmerhout.

Van Walsum: "De sculpturen zijn, lang voordat de hangjongere er verscheen, gemaakt voor de Haarlemmerhout - die ook in het werk van Hildebrand figureert. Een hufterproof pleintje vormt de slechtst denkbare ambiance voor Hildebrands personages. Nee, dan kan de ruïne in de Haarlemmerhout nog beter in haar huidige staat blijven getuigen van de maatschappelijke onmacht tegen de nihilistische beeldenstormers in ons midden."

Politici in Haarlem: luister naar Van Walsum (en eert uw schrijvers).

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Uitgeverij De Contrabas

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...