Colofon

Dit is weblog De Contrabas. Begonnen op 21 augustus 2005 door Ton van ’t Hof en Chrétien Breukers. Laatste bericht zal worden geplaatst op 21 augustus 2015, of ergens rond die datum. De weblog zal blijven bestaan, om de rijke archieven niet aan de digitale vergetelheid prijs te hoeven geven.

De redactie was in handen van Chrétien Breukers. De reactiemogelijkheid is gesloten, omdat de website niet ten prooi wil vallen aan eindeloze reeksen spam of aan reacties van notoire internettrollen. Mailen over de website kan aan decontrabas[at]hotmail.com

De boeken van Uitgeverij De Contrabas worden geleverd via Liverse, via CB of direct via Liverse. Eind augustus gaat de nieuwe website van uitgeverij De Contrabas, met bestelinformatie, online.

augustus 2015

ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

« Reugebrink, monocultuur, geestelijke luiheid | Hoofdmenu | Celinspecties - Ester Naomi Perquin »

10 mei 2012

J.C. Bloem jarig (en dood)

Vandaag, maar dan 125 jaar geleden, werd J.C. Bloem geboren. Bloem is nog steeds een van de bekendste en meest geciteerde dichters uit het taalgebied. Of hij veel gelezen (echt, gelezen) wordt weet ik overigens niet. Zelf doe ik dat nog wel eens, soms, op donkere avonden. Mooi werk, dat vind ik al sinds ik het verzamelde dichtwerk (in een Athenaeum-editie) voor het eerst leende in de bibliotheek van de Philips van Horne Scholengemeenschap te Weert. Ik kreeg nog van de bibliothecaresse op mijn kop omdat er ineens een snorretje op het fotoportret van de dichter stond; dat was niet door mij, maar door Paul T. getekend. Bibliothecaresse Kimwel geloofde mij niet.

Reacties

Ron de Heer

Gomperts, en hij mag je zeggen tegen Bloem

Chrétien Breukers

Kunstenaars onder elkaar hè.

Bart FM Droog

Vooral het eind is mooi. Als hij krachtig met de vuist op tafel slaat en schuimbekkend uitroept: "Regeringshulp is onvermijdelijk. Het kan gewoonweg niet anders! Het kan niet anders!"

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Uitgeverij De Contrabas

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...