Colofon

Dit is weblog De Contrabas. Begonnen op 21 augustus 2005 door Ton van ’t Hof en Chrétien Breukers. Laatste bericht zal worden geplaatst op 21 augustus 2015, of ergens rond die datum. De weblog zal blijven bestaan, om de rijke archieven niet aan de digitale vergetelheid prijs te hoeven geven.

De redactie was in handen van Chrétien Breukers. De reactiemogelijkheid is gesloten, omdat de website niet ten prooi wil vallen aan eindeloze reeksen spam of aan reacties van notoire internettrollen. Mailen over de website kan aan decontrabas[at]hotmail.com

De boeken van Uitgeverij De Contrabas worden geleverd via Liverse, via CB of direct via Liverse. Eind augustus gaat de nieuwe website van uitgeverij De Contrabas, met bestelinformatie, online.

augustus 2015

ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

« NOS-nieuwsbericht | Hoofdmenu | Dautzenberg: de diagnostiek »

21 februari 2012

Dautzenberg: dichtbundel n.a.v. bedreigingen

Op 7 maart staat Vereniging Martijn voor de rechtbank. Het Openbaar Ministerie wil de vereniging verbieden, vanwege ‘verstoring van de openbare orde en goede zeden’. Martijn heeft echter geen geld om een advocaat te kunnen betalen.

Schrijver A.H.J. Dautzenberg (Heerlen, 1967) werd uit protest tegen de heksenjacht op pedofielen lid van Vereniging Martijn. Hij verdedigt daarmee de vrijheid van meningsuiting en vereniging.

Om fondsen te werven stelde hij een bloemlezing samen. Uit de vele hatemails die de vereniging (en hij) ontvingen, maakte hij een keuze: 45 teksten, een representatieve selectie: Smerig gezwel wat je bent. Het hele persbericht, inclusief gironummer om te doneren, staat hier. De bundel is via deze link te downloaden.

In zijn voorwoord bij de bundel schrijft Dautzenberg: "Hoe allergisch ik ook ben voor idealistisch gekwek, voor de mannen van Martijn heb ik een zwak gekregen. Vandaar ook dat ik ze steun in hun strijd om te mogen bestaan. Vrijheid van meningsuiting, vrijheid van vereniging en meer mooie woorden, die minder waard blijken te zijn dan ze veronderstellen."

Een gedicht:

Ik ga ervoor zorgen dat jullie niet meer zullen bestaan

Jullie partij en jullie
worden opgesloten

Dat ik nog zo aardig ben

Ik zal jullie uitschakelen, jullie vernietigen
het land

Ik ga haatsite’s over jullie maken

Reacties

Niels van der Tuuk

Vooral 'Neonazi’s vergrijpen zich tenminste niet aan kinderen' vind ik erg sterk. Ach, die goede oude tijd...

Niels van der Tuuk

Ik kreeg onlangs een onvriendelijke mail naar aanleiding van mijn bovenstaande reactie. Ironisch.

Laat ik bij deze, een jaar na datum, dan nog even toevoegen dat ik geen voorstander of tegenstander ben van Martijn. Ik heb in het geheel niets met ze te maken en ben ook niet bijzonder in hun activiteiten geïnteresseerd.

Ik ben wel een voorstander van open discussies en een tegenstander van ongefundeerd gescheld op internet en zeker van hatemail.

Het internet is een belangrijk nieuw forum voor publieke discussie. Gescheld moet hier net zo behandeld worden als in elke andere publieke ruimte.

Hopelijk zal de volgende die deze uithoek van het internet bezoekt zijn mening verrijken met de inhoud, wat die mening ook zijn mag.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Uitgeverij De Contrabas

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...