Colofon

Dit is weblog De Contrabas. Begonnen op 21 augustus 2005 door Ton van ’t Hof en Chrétien Breukers. Laatste bericht zal worden geplaatst op 21 augustus 2015, of ergens rond die datum. De weblog zal blijven bestaan, om de rijke archieven niet aan de digitale vergetelheid prijs te hoeven geven.

De redactie was in handen van Chrétien Breukers. De reactiemogelijkheid is gesloten, omdat de website niet ten prooi wil vallen aan eindeloze reeksen spam of aan reacties van notoire internettrollen. Mailen over de website kan aan decontrabas[at]hotmail.com

De boeken van Uitgeverij De Contrabas worden geleverd via Liverse, via CB of direct via Liverse. Eind augustus gaat de nieuwe website van uitgeverij De Contrabas, met bestelinformatie, online.

augustus 2015

ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

« Prozahoek: Ron de Zeeuw | Hoofdmenu | Poëzie, volgens Femke e.a. »

02 december 2010

Ochtendnieuws 2-12

De een (ik) ziet "een persoonlijkheid die mij het meest doet denken aan een rancuneuze leraar met een meerderwaardigheidscomplex." De ander, Kees Klok, noteert: "Het is cynisch, het is sarcastisch, het is zuur en ik vind het heerlijk om te lezen."

"Dat de Grijze Dichter van Osdorp nog eens dichter zou worden, was helemaal niet zeker. Willem Moerenhout deed in 1938 eindexamen. Hij mocht blij zijn met zijn baantje als jongste bediende bij een makelaarskantoor. Toch hield hij zich al tijdens de oorlog volop met poëzie bezig." Het buurtleven, dat weet wat.

Nieuwe Nyk de Vries, onder de met dit weer fijne titel Per ongeluk reed ik naar het zuiden: "Bundel met een mix van prozagedichten en een langer autobiografisch verhaal dat zich afspeelt in en rondom Groningen. Geschreven in het kader van het Belcampo-Stipendium, de literaire prijs van de Provincie Groningen. Bibliofiele uitgave in een beperkte oplage."

Poëzie in de handen van politici. Huuh! "Er mag tegenwoordig ook poëzie worden gebruikt om de CDA-fractie tot bezinning te brengen. Het hoeft niet altijd zwaar op de hand te zijn; één Kamerlid liet wel eens een gedichtje van Toon Hermans langskomen. Iedereen doet mee. Over Ruud Lubbers werd gezegd dat hij uit de fractiebijbel voorlas ’alsof het een kookboek was’. De meer bijbelvaste fractievoorzitter Bert de Vries was beter thuis op het terrein van bezinning en overpeinzing."

"Stuur ons uw zelfgeschreven Sinterklaasgedicht, waarin een of meerdere recente nieuwsitems (liefst uit de regio) terugkomen. Alle gedichten verzamelen wij op onze Sinterklaaspagina. Een van de tig Sintacties.

"Irene Bal debuteert met de bundel De genade van een krimpende geest / De genede fan in krimpende geast bij Uitgeverij Philip Elchers. Maaike Meijer, literair en journalistiek publiciste (van wie binnenkort de biografie over de dichteres M. Vasalis verschijnt) zegt over het werk: 'Wat een rake poëtica wordt daar geformuleerd, meteen maar in het eerste gedicht van de bundel. Deze poëzie is niet speciaal mooi, maar doorgroefd, doorleefd, doorsneden van alles wat het leven en de poëzie de moeite waard maakt: intensiteit, verdriet dat niet veraf ligt van geluk en vice versa.'" In de Groninger Gezinsbode.

Reacties

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en zullen niet verschijnen op deze weblog voordat de auteur ze heeft goedgekeurd.

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...