Colofon

Dit is weblog De Contrabas. Begonnen op 21 augustus 2005 door Ton van ’t Hof en Chrétien Breukers. Laatste bericht zal worden geplaatst op 21 augustus 2015, of ergens rond die datum. De weblog zal blijven bestaan, om de rijke archieven niet aan de digitale vergetelheid prijs te hoeven geven.

De redactie was in handen van Chrétien Breukers. De reactiemogelijkheid is gesloten, omdat de website niet ten prooi wil vallen aan eindeloze reeksen spam of aan reacties van notoire internettrollen. Mailen over de website kan aan decontrabas[at]hotmail.com

De boeken van Uitgeverij De Contrabas worden geleverd via Liverse, via CB of direct via Liverse. Eind augustus gaat de nieuwe website van uitgeverij De Contrabas, met bestelinformatie, online.

augustus 2015

ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

« Het is al gecompliceerd genoeg | Hoofdmenu | Debuteren in Nederland is net zo moeilijk als in Zuid-Afrika »

21 september 2009

De Nobelprijs voor Bob?

Maken Amerikaanse auteurs weer kans op de Nobelprijs na de neerbuigende uitlatingen van secretaris Horace Engdahl vorig jaar? Als we de Deense literatuurdocente Anne-Marie Mai mogen geloven wel.  Zij pleit openlijk voor Bob Dylan, die, zo schrijft ze in de Deense krant Politiken, "met zijn hoogstaande dichtwerken al meer dan veertig jaar "de experimentele romantische en modernistische tradities van de wereldliteratuur verder heeft gevoerd en met populaire uitdrukkingsvormen versmolten." lees verder op Knack. Het gerucht circuleerde trouwens al een tijdje op dit weblog.

Reacties

Coen Peppelenbos

Als voorzitter van de Nederlandse Vereniging ter Bestrijding van Bob Dylan moet ik ernstig ageren tegen dit bericht.

Chrétien Breukers

Ik ageer mee. Het zou een ramp zijn, ook (en misschien wel vooral) omdat Dylan een geheime passie voor de Haiku heeft...

Maarten Das

Maar, is dit niet al jaren een gerucht? In de trant van: zou eigenlijk moeten, wie weet dit jaar...

Marein Baas

Het is zoals Maarten zegt, en net als het met Mulisch is. Wat Mulisch tot een popster zou kunnen maken. Maar misschien ook niet.

Chrétien Breukers

Precies, maar het is aan ons om die geruchten elk jaar weer met afgrijzen te signaleren.

Maarten Das

@Marein: Over popsterren gaan soms ook geruchten dat ze dood zijn.

Bertus Pieters

Afgrijzen? Ik vind het vooral vermakelijk.

Marein Baas

Ik vind het ernstiger dat het engelse taalgebied oververtegenwoordigd is bij de winnaars van de prijs. Het Dylan-verhaal is een soort running gag geworden die niet-lezers de kans geeft over de nobelprijs te ouwedeuren. En popsterren zíjn dood, ze overlijden op hun 27ste aan het leven of inspiratiegebrek. Behalve...

R. Geurtsen

Het is zooo triest, dat over kandidaten geklets wordt door mensen die gevraagd wordt kandidaten te noemen en daarvoor en motivatie te geven. Dat is toch ook niet de rol van literatuurblogs, bladen, etc.?
Het zijn helemaal geen geruchten, het is gebazel van mensen met een andere agenda.
Erger dan Dylan zou wel Mulisch zijn.

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Uitgeverij De Contrabas

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...