Colofon

Dit is weblog De Contrabas. Begonnen op 21 augustus 2005 door Ton van ’t Hof en Chrétien Breukers. Laatste bericht zal worden geplaatst op 21 augustus 2015, of ergens rond die datum. De weblog zal blijven bestaan, om de rijke archieven niet aan de digitale vergetelheid prijs te hoeven geven.

De redactie was in handen van Chrétien Breukers. De reactiemogelijkheid is gesloten, omdat de website niet ten prooi wil vallen aan eindeloze reeksen spam of aan reacties van notoire internettrollen. Mailen over de website kan aan decontrabas[at]hotmail.com

De boeken van Uitgeverij De Contrabas worden geleverd via Liverse, via CB of direct via Liverse. Eind augustus gaat de nieuwe website van uitgeverij De Contrabas, met bestelinformatie, online.

augustus 2015

ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

« Muziek: Edwin de Voigt | Hoofdmenu | Amerika plant integrale vertaling van Lucebert »

21 mei 2009

Gedichten: Philip Meersman

Wie is Philip Meersman? Op het web is daar hier, hier, hier, hier en hier een antwoord op te vinden.

Hij deed poetry performances in België, Nederland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Bulgarije, Macedonië, Roemenië, Israël, Argentinië. Zijn poëzie is vertaald in het Frans, Engels, Bulgaars, Macedonisch, Russisch, Spaans, Roemeens, Italiaans, Hebreeuws, Arabisch en Japans. Hij publiceerde in diverse internationale literaire tijdschriften, bloemlezingen en festivalpublicaties.

Hij is onderdeel van internationaal kunstenaarscollectief DastrugistenDA, artiestencollectief JA!, het netlabel TRISON en co-organisator BruSlam.

"Philip speelt met klanken die taal worden en deconstrueert de taal tot individuele klanken. Klank en beeld zijn, meer nog dan de conventie “taal”, universele communicatievormen. Conventies rekken, ombuigen, breken en het spelen met woorden, woordbetekenissen en woordbeelden staan centraal in zijn poëzie. Hij staat bekend voor zijn improvisatie- en installatie-poëzie waarin maatschappelijk actuele thema’s onder de loep worden genomen."

"Woorden zijn de wapens van de experimentele sociaalvoelende stadsmens. Jezelf vrij kunnen uiten en respect hebben voor andermans vrije meningsuiting behoort tot een van de universele basiswaarden van de kunstenaar als mens en de mens als kunstenaar. Woorden moeten vrijelijk kunnen worden weergeven, elke mening doet er toe. De stad is een (poetisch) experiment, een broedplaats voor multilinguale experimentele interactie."

Hier een proeve van zijn gedichten >>

Reacties

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en zullen niet verschijnen op deze weblog voordat de auteur ze heeft goedgekeurd.

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...