Colofon

Dit is weblog De Contrabas. Begonnen op 21 augustus 2005 door Ton van ’t Hof en Chrétien Breukers. Laatste bericht zal worden geplaatst op 21 augustus 2015, of ergens rond die datum. De weblog zal blijven bestaan, om de rijke archieven niet aan de digitale vergetelheid prijs te hoeven geven.

De redactie was in handen van Chrétien Breukers. De reactiemogelijkheid is gesloten, omdat de website niet ten prooi wil vallen aan eindeloze reeksen spam of aan reacties van notoire internettrollen. Mailen over de website kan aan decontrabas[at]hotmail.com

De boeken van Uitgeverij De Contrabas worden geleverd via Liverse, via CB of direct via Liverse. Eind augustus gaat de nieuwe website van uitgeverij De Contrabas, met bestelinformatie, online.

augustus 2015

ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

« oktober 2008 | Hoofdmenu | december 2008 »

november 2008

30 november 2008

SaintTUBE van Norbert de Beule

Norbert de Beule meldt: "SaintTUBE is een 'digitale dichtbundel in feuilletonvorm'. Bedoeling is dat er elke week één gedicht gepubliceerd wordt, gekoppeld aan een filmpje geplukt van het net. Het wordt mijn persoonlijke heiligenkalender." Vandaag voegde De Beule twee gedichten + filmpjes toe: Bernardus van Clairvaux en Ursula en de elfduizend maagen. Op zijn website staan ook de vorige afleveringen >>

Miniatuurtjes van Rothenberg

Without God

Without terror.

   ________

Seven.
Plenty.
A Week.

   ________

Miniatuurgedichtjes bij elkaar gecijferd door Jerome Rothenberg volgens het principe van de Gematria (Joodse Numerologie) >> meer uitleg en meer minuscuultjes op Poems&Poetics.

Pfeijffer en Hemmerechts in 'Iets met boeken'

Ilja Leonard Pfeijffer en Kristien Hemmerechts hebben het vanavond over seksisme, authenticiteit, mannelijk geweld en vrouwelijk genot en de naakte waarheid en het ware leven. Zwoel boekenavondje wordt dat vanavond om 21u op Canvas, of om 23u30 op VPRO.

De boekenkast van Pamuk

"In the early 1970s, after my enthusiasm for poetry had flared up and quickly burned itself out and I had decided to become a novelist, poetry was still seen as true literature in Turkey, while the novel seemed a lesser, populist form. It would not be wrong to say that the novel has come to be taken more seriously over the past thirty-five years, while poetry has lost some of its importance." >> Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk zag geen heil in de Turkse poëzie als modern expressiemiddel. Lees zijn uitvoerig essay op de New York Review.

The PIP blog

Green Integer blogspot is deze maand met een nieuw blogproject gestart: the PIP (Project for Innovative Poetry) blog. De bedoeling is een lijst aan te leggen met de meest vernieuwende dichters uit de 20e en 21e eeuw.  Elke geselecteerde dichter wordt voorgesteld aan de hand van een korte biografie, foto's, een bibliografie en enkele vertaalde gedichten. Maurice Gilliams is de meest recente toevoeging. Bernlef ging hem voor als voorlopig enige Nederlandstalige dichter.

29 november 2008

Fibonacci en andere prosodieën

Fibonnaci

1, 1, 2, 3, 5, 8 ofwel de Fibonacci-getallenreeks is het strikte versschema voor de poëziewedstrijd van het London Word Festival. Zoals ze zelf beweren: "Bit like a Haiku, bit more nerdy, though." 

Even strikt is de poëziewedstrijd van de Poetry Academy van Abu Dhabi. 'Kamelen' is het verplichte onderwerp en de rijmstructuur van de (nomadische) Nabati-poëzie de verplichte vorm. Iedereen mag meedoen. Eerste prijs:  een Range Rover. >> meer op de Khaleej Times.


Perdu blogt na over 'Stad en dichter'

Eric Bloem maakt een samenvatting van de Perdu-avond met stadsdichters Hans Kloos (Westerpark), Daan Doesborgh (Venlo), Bart FM Droog (Emmen) en Eddy de Buf (Oostende)>> lees de Perdu blog.

Ach, gossie, ja, nou, dag dan!

Klik op de afbeelding voor een waarlijk shockerend bericht

Houdoe

Bloemlezersschoenen (1)

Hotel New Flandres, niet ingecheckt (2)

Een vogel

Een vogel is een vis die niet kan vliegen.

Een vogel is een vis die niet zonder water kan
en op het droge snakt naar lucht.

Een vogel is een vis die hoog moet
omdat hij lijdt aan dieptezucht.

Een vogel moet landloos balanceren
op de horizon tussen verlangen en vlucht.

Een vogel is een vis die tegen de hemel
kleeft, een beest dat zijn lot lipleest.

Maar een vogel is en blijft een vis.

Jan Geerts, uit: Tijdverdriet en andere seizoenen, Uitgeverij P, 2004

Uitgeverij De Contrabas

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën