Colofon

Dit is weblog De Contrabas. Begonnen op 21 augustus 2005 door Ton van ’t Hof en Chrétien Breukers. Laatste bericht zal worden geplaatst op 21 augustus 2015, of ergens rond die datum. De weblog zal blijven bestaan, om de rijke archieven niet aan de digitale vergetelheid prijs te hoeven geven.

De redactie was in handen van Chrétien Breukers. De reactiemogelijkheid is gesloten, omdat de website niet ten prooi wil vallen aan eindeloze reeksen spam of aan reacties van notoire internettrollen. Mailen over de website kan aan decontrabas[at]hotmail.com

De boeken van Uitgeverij De Contrabas worden geleverd via Liverse, via CB of direct via Liverse. Eind augustus gaat de nieuwe website van uitgeverij De Contrabas, met bestelinformatie, online.

augustus 2015

ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

« Nieuwe stadsdichter Dordrecht: wie o wie? | Hoofdmenu | Ik ben mezelf niet... »

31 juli 2008

Martien J.G. de Jong: still going etc.

"Waarmee te beginnen, als je vreemden bent voor elkaar? Met een kwinkslag over de barsten in België, het land waar hij 47 jaar geleden neerstreek en waar zijn dochter en zijn zoon geboren zouden worden? Met een praatje over het weer, in Wallonië toch niet veel anders dan in West-Brabant? Of met een lofrede op de TomTom, die het voorstadje Jambes-Namur ook al op z'n duimpje lijkt te kennen? Is dat allemaal niet een beetje banaal, tegenover een 79-jarige wetenschapper, met 44 boeken op zijn naam, 219 bijdragen in literaire en vaktijdschriften en een eigen pagina in Wikipedia? Nee, hoor. Martien J.G. de Jong begint er zelf over, op weg van de voordeur naar zijn studeerkamer die uitkijkt op het dal waar Namen zich in de loop der eeuwen heeft genesteld. Met ferme tred en een grote glimlach, die de rest van de middag maar zelden van zijn smalle gezicht zal wijken. Zelfs niet als hij het belang van zijn woorden wil onderstrepen door met zijn rechterhand, wijsvinger pregnant uitgestoken, naar de toehoorder te wijzen. Dat gebeurt nogal eens, dat de leraar in hem wakker wordt."

Lees het hele interview met Martien J.G. de Jong in BN/De Stem

Reacties

Laat een reactie achter

Reacties worden gemodereerd en zullen niet verschijnen op deze weblog voordat de auteur ze heeft goedgekeurd.

Cookies

De Contrabas maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie Zie hier
.

Laatste reacties

Pageviews


Sinds 21 augustus 2005

Categorieën

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...